Vágólapra másolva!
A magyar kardozók válogatottja egytusos, 45-44-es győzelmet aratott az Egyesült Államok ellen, így a hetedik helyen zárt a budapesti vívó-világbajnokságon.

"Rosszul hangzik ez a hetedik hely. Ha reggel ezt mondják nekem, föl se kelek" - kezdte az értékelést Somlai Béla, a Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Gáll Csaba összetételű csapat szakvezetője, majd azzal folytatta, a románok elleni negyeddöntőben a biztos vezetés után úgy tűnt, a döntő találat is meglesz, mégsem sikerült. Véleménye szerint volt néhány vitatható találat, amely megzavarhatta a versenyzőket.

Elismerte, hogy a román is erős csapat, szerinte mégis úgy nézett ki, hogy sikerül legyőzni. Ezért is érezték magukat nagyon csalódottnak a versenyzők a 45-44-es vereség után, az olaszok ellen pedig nem tudtak magukra találni.

Szilágyi Áron nehezen dolgozta fel, hogy nem tudta bevinni a győztes tust a románok ellen Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Meg kellett volna verni őket, ám akkor Iliásznak már nagyon fájt a lába. Ki kell emelnem Gémesi Csanád hatalmas szívét, a hátán vitte a csapatot" - folytatta Somlai. Az olimpiai bajnok és vb-bronzérmes Szilágyi Áronról azt mondta, nagyon lelkiismeretes ember, ezért nehezen dolgozta fel, hogy a románok ellen nem tudta bevinni az elődöntőbe jutást jelentő tust.

férfi kard, csapatverseny, az 5-8. helyért:
Olaszország - Magyarország 45-41

a 7. helyért:
Magyarország - Egyesült Államok 45-44

elődöntő:
Oroszország - Koreai Köztársaság 45-39
Románia - Fehéroroszország 45-44

a 3. helyért:
Koreai Köztársaság - Fehéroroszország 45-31

döntő:
Oroszország - Románia 45-38

A végeredmény: 1. Oroszország (Kamil Ibragimov, Nyikolaj Kovalov, Venjamin Resetnyikov, Alekszej Jakimenko), 2. Románia (Alin Badea, Tiberiu Dolniceanu, Ciprian Galatanu, Iulian Teodosiu), 3. Koreai Köztársaság (Ku Pong Il, Kim Dzsung Hvan, Oh Jun Szuk, Von Dzsun Ho)...7. MAGYARORSZÁG (Gáll Csaba, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szilágyi Áron)

Tizedik a magyar nőitőr-csapat

A magyar nőitőr-csapat az alsó ágon az első két mérkőzését magabiztosan megnyerte, így a kilencedik helyért léphetett pástra a németek ellen, ott azonban vereséget szenvedett, így a 10. helyen fejezte be a világbajnokságot.

női tőr, a 9-16.helyért:
Magyarország - Mexikó 45-32

a 9-12. helyért:
Magyarország - Japán 45-21

a 9. helyért:
Németország - Magyarország 45-41

negyeddöntő:
Olaszország - Kína 45-20
Oroszország - Kanada 45-21
Franciaország - Lengyelország 45-29
Koreai Köztársaság - Ukrajna 38-28

elődöntő:
Olaszország - Koreai Köztársaság 45-19
Franciaország - Oroszország 45-42

a 3. helyért:
Oroszország - Koreai Köztársaság 45-38

döntő:
Olaszország - Franciaország 45-18

A végeredmény:1. Olaszország (Elisa Di Francisca, Carolina Erba, Arianna Errigo, Valentina Vezzali), 2. Franciaország (Anita Blaze, Astrid Guyart, Corinne Maitrejean, Ysaora Thibus), 3. Oroszország (Julija Birjukova, Inna Gyeriglazova, Larisza Korobejnyikova, Diana Jakovleva), ...10. Magyarország (Knapek Edina, Mohamed Aida, Varga Gabriella, Varga Katalin).