Vágólapra másolva!
A papírformának megfelelően a jamaicai Usain Bolt a 100 méter után 200 méteren is aranyérmes lett a moszkvai szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

Bolt 19.66 másodperccel, a világ idei legjobb eredményével nyert. A hatszoros olimpiai bajnok Boltnak ez volt pályafutása hetedik vb-győzelme, 200-on sorozatban harmadszor diadalmaskodott, amely eddig senkinek sem sikerült. A szám világcsúcstartója közel 150 méter után kiengedett, így is magabiztosan utasította maga mögé a többieket. Vasárnap rendezik a 4x100-as váltó, ahol Bolt újabb aranyra tör.

Honfitársa, az idei Gyulai István Emlékversenyen diadalmaskodó Warren Weir lett a második, az amerikai Curtis Mitchell pedig a harmadik.

A férfi maratonfutást az olimpiai bajnok ugandai Stephen Kiprotich nyerte a Boston Marathon-győztes etióp Lelisa Desisa előtt. Nyolc év után először fordult elő, hogy kenyai futó ebben a számban nem állt dobogóra vb-n. Az elmúlt három kiírásban egyaránt kenyai győztese volt a maratonnak.

Szintén egy londoni aranyérmes, az etióp Meseret Dafer diadalmaskodott női 5000 méteren, ő ezen a távon 2007-ben már volt világbajnok.

A női 4x400-as váltóban a hazai közönség előtt szereplő oroszok legyőzték az utóbbi három vb-n legyőzhetetlen amerikaiakat.

A női magasugrásban is hazai győzelem született, azonban nem az olimpiai bajnok, címvédő Anna Csicserova - aki végül bronzérmes lett a spanyol Ruth Beitiával együtt -, hanem Szvetlana Skolina révén. 100 méter gáton sem tudott nyerni az olimpiai aranyérmes: az ausztrál Sally Pearson második lett a 22. születésnapját vasárnap ünneplő amerikai Brianna Rollins mögött.

Férfi gerelyben az Európa-bajnok cseh Vitezslav Vesely győzött.