Vágólapra másolva!
A bolgár Kubrat Pulev egyhangú pontozással legyőzte az amerikai Tony Thompsont a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) schwerini nehézsúlyú mérkőzésén, így megszerezte a kihívó jogát egy esetleges Vlagyimir Klicsko elleni címmérkőzésre.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint a 12 menetesére tervezett találkozót meglehetősen álmosan kezdte a bolgár, az első négy menetben inkább Thompson akarata érvényesült, bár a mérkőzés irama nem éppen volt parázs csatának nevezhető.

A mérkőzés második harmadától Pulev magasabb sebességre kapcsolt és elkezdte felőrölni a fáradó Thompsont. Pulev innentől kezdve nem adta ki a kezéből az irányítást, habár végig elég óvatosan küzdött.

Kubrat Pulev Forrás: AFP/Dagmar Kielhorn

Thompson az utolsó harmadra láthatóan nagyon elfáradt és leginkább a túlélésre játszott és támadást elvétve indított csak, de így sem sikerült Pulevnek kiütnie őt. A 12 menet elteltével a bolgár örülhetett, 116-111, 118-110 és 117-112 aranyú pontozással kihirdették Pulev győzelmét.

Ezzel a sikerrel Pulev (újból) megszerezte az IBF kötelező kihívói pozícióját és elvileg a következő állomáson - ha az övet birtokló Vlagyimir Klicsko is így akarja - a világbajnoki címért szállhat ringbe.