Vágólapra másolva!
Kucsera Gábor szeretne Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjával kajakozni, de a 71 éves edzőnő nem vállal felelősséget érte.

"Sok rossz döntést hoztam az életemben, és talán ez az utolsó esélyem" – mondta a világ- és Európa-bajnok Kucsera a Nemzeti Sportnak azt követően, hogy bejelentkezett Kati néninél.

Kucsera játszik a kutyájával Szolnokon, ahol Fábiánné csoportja is készült a vébére Forrás: MTI/Kovács Tamás

Fábiánné az Origónak elmondta, hogy a múlt héten, Szolnokon kereste meg őt a 31. születésnapját kedden ünneplő kajakos. "Már ott edzett egyedül néhány napja, ahol mi is, aztán egyszercsak megjelent a stégen. Tudtam, hogy mit akar, de én magamhoz vettem már sok férfi kajakost, kilenc versenyzőm van, 71 évesen, segítség nélkül már nem tudom ezt csinálni, mindenkit nem sajnálhatok meg. Persze edzhet az én csoportommal, de felelősséget nem vállalok érte."

Fábiánné Rozsnyói Katalin beszélt az olimpiai ezüstérmes kajaknégyesről is, szerinte jól sikerült a Kammerer, Tóth, Kulifai, Pauman négyes felkészülés, de nem tudja, hogy ez mire lesz elég.

Fábiánné csak a négyesért vállal felelősséget Fotó: Hajdú D. András - Origo

"Megcsináltak mindent, amit kértem tőlük, én ennél többet nem tudtam volna kihozni belőlük. Nem tudom, hogy az ellenfelek milyen munkát végeztek, így nehéz jósolni. Az olimpián az ausztrálok verték meg őket, ők most itt edzettek két hétig Szolnokon, azt láttam, hogy most tompábbak, mint tavaly voltak, ráadásul a négy versenyzőből ketten mennek 1000 párost is, ez a mi malmunkra hajthatja a vizet. De ott lesznek a németek, a portugálok, a szerbek és a csehek is. El lennék keseredve, ha nem szereznének érmet a srácok, de ha így lesz, akkor levonjuk a konzekvenciákat."

A válogatott kedden utazik a hétvégi, duisburgi világbajnokság helyszínére.

Exkluzív tartalmak Facebook-oldalunkon.