Vágólapra másolva!
Marin Cilicet kilenc hónapra eltiltották a tenisztől, ám a döntés ellen fellebbez a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál.

A 24 éves Cilic szervezetében niketamid nevű élénkítő szert találtak még áprilisban, Münchenben. A horvát játékos azt állítja, sosem fogyasztott tiltott szereket, a hatóanyag egy franciaországi patikában vásárolt szőlőcukor-tablettából került a szervezetébe.

A Nemzetközi Tenisz Szövetség elfogadta, hogy Cilic nem szándékosan élt a szerrel, ezért adott csak kilenc hónapos eltiltást a lehetséges két év helyett. Volt edzője, Bob Brett csak "figyelmetlennek" nevezte Cilicet, mivel a niketamid egy rövid hatású stimuláns, melyet nyugtatók túladagolása esetén szoktak használni.

Az elmúlt hónapokban a szerb Victor Troicki potenciális kétéves eltiltását csökkentették 18 hónapra, mert Monte-Carlóban megtagadta a vértesztet. Később azzal indolokt, hogy "akkoriban túl sok stressz érte."

Októberben a cseh Barbora Zahlavova Strycova bukott le, de a szövetség az ő eltiltását is csökkentette 24-ről hat hónapra, holott a meghallgatásán mindössze annyit mondott, hogy egy táplálékkiegészítővel vette be a tiltott szert, de nem akarta így fokozni a teljesítményét.