Vágólapra másolva!
Andy Roddick először mesélt arról az esetről, amikor majdnem összeverekedett Novak Djokoviccsal egy meccs után.

A konfliktus még 2008-ben robbant ki, amikor a US Openen Roddick és Djokovic a negyeddöntőben találkoztak egymással. Djokovic egy körrel korábban, a Tommy Robredo elleni ötszettes csata során kétszer is kritikus helyzetben kért ápolást, ami egyébként is jellemző volt rá, és sok társa ellenszenvét kivívta azzal, hogy mindig akkor hívta a pályára az orvost, amikor kezdett elúszni számára egy szett vagy a meccs.

Amikor a negyeddöntő előtti sajtótájékoztatón szóba kerültek Djokovic valós vagy állítólagos sérülései, Roddick ironikusan sorolni kezdte, mi mindene szokott fájni a szerbek, a bokájától kezdve a hátán át egészen a csípőjéig, de ha ezekkel nincs gond, akkor a madárinfluenza vagy a SARS-vírus még megfertőzheti.

A negyeddöntőt Djokovic nyerte négy játszmában, majd a meccs utáni interjúban visszalőtt Roddickra, amikor azt mondta, nem volt korrekt dolog az amerikai részéről, amikor azzal vádolta, hogy szimulál, és hogy 16 sérüléssel játszott Robredo ellen. A közönség ki is fütyülte Djokovicot, aki azt is nehezményezte, hogy Roddick a nyilatkozatával ellene fordította a szurkolókat.

A szerb később bűnbánóan bocsánatot kért, és elismerte, rossz irányba vitte el a dolgokat, de a történetnek ezzel még nem volt vége. Roddick most a Fox Sports tévécsatorna műsorában mesélte el, hogy egyszer majdnem verekedés lett a vége.

"Volt egy meccs utáni, öltözői konfliktusom egy játékossal, akinek a nevét nem árulom el, de rímel arra, hogy Schmovak Schmokovic. Én beszóltam neki, ő meg úgy jött oda, mintha verekedni akarna, de aztán visszakozott. Erre én nekinyomtam az öltözőszekrénynek, de aztán rájöttem, hogy az ő edzője óriási, az enyém meg olyan kicsi, hogy az eső elől félreugrik, úgyhogy inkább hagytam az egészet" - nyilatkozta Roddick, aki az eset után legközelebb a 2009-es Australian Open negyeddöntőjében találkozott Djokoviccsal, amit a szerb a negyedik szettben feladott.

Roddick szerint a viszonyuk már rendeződött Djokoviccsal, már kérdés, mit szól ahhoz, hogy a már visszavonult amerikai most világgá kürtölte a sztorit.