Vágólapra másolva!
Egészségi problémái miatt bejelentette visszavonulását Kathrin Hölzl, a németek 2009-ben óriás-műlesiklásban világbajnoki címet nyert alpesi sízője. A 29 éves sportolónő könnyek között jelentette be, hogy nem tudja folytatni pályafutását.

"Mindent megpróbáltam, de semmit sem tudtam tenni azért, hogy elkerüljem ezt" - mondta Hölzl, s hozzátette, korábban el sem tudta képzelni, hogy befejezi sportolói karrierjét, ezért most nagyon nehezen éli meg a visszavonulást.

A 2009-es Val d'Iserében aratott diadala után a 2011-es hazai rendezésű, Garmisch-Partenkirchenben sorra került vb-n Hölzl címvédőként állt rajthoz, de már akkor évek óta küzdött egészségi problémákkal, így azt a viadalt feladta. Tíz hónappal később a világkupa-sorozat linzi versenyén újra részt vett, de fájdalmai nem múltak, további kezelésekre járt, azonban állapota nem javult.

Hölzl könnyek között jelentette be visszavonulását Forrás: AFP/Karl-Josef Hildenbrand

A lumbágószerű tünetekkel járó ideggyulladás olyan súlyos, hogy a fájdalom rendszerint a lábakba is kisugárzik. "Évek óta nem volt olyan nap, hogy ne éreztem volna fájdalmat" - nyilatkozta, hozzátéve, szerencsésnek mondja magát, ha állapota annyit javul majd, hogy időről időre kicsit kocoghat vagy sétálhat a hegyekben.

Hölzl a világbajnoki címe mellett a 2009-10-es Világkupa-szezonban két futamgyőzelemmel (Aspen, Linz), valamint egy-egy második (Garmisch) és harmadik hellyel (Cortina d'Ampezzo) megnyerte az óriás-műlesiklás legjobbjának járó kristálygömböt, a 2010-es vancouveri olimpián pedig ugyanebben a számban hatodik volt.