Vágólapra másolva!
Lennox Lewis, az utolsó brit nehézsúlyú profi világbajnok a boksztörténelem legnagyobb pénzdíjáért, százmillió dollárért hajlandó lenne 48 évesen visszatérni a szorítóba.

Klicsko ronda meccsen verte meg az olimpiai bajnokot

A Daily Mail értesülése szerint nem elképzelhetetlen, hogy még egyszer utoljára ringbe száll, és 48 évesen profi világbajnoki címért bokszol minden idők egyik legjobb nehézsúlyú ökölvívója, Lennox Lewis.

A sportember a múlt hét végén orosz promóterekkel találkozott, akik ötvenmillió dollárt ajánlottak neki egy Vlagyimir Klicsko elleni összecsapásra. Az ukrán nehézsúlyú bunyós szombaton védte meg WBA-, WBO- és IBF-címét az orosz Alekszander Povetkinnel szemben Moszkvában.

Lennox Lewis Forrás: AFP/RIA Novosti

"Néhány éve azt mondtam, ahhoz, hogy levegyem a pizsamámat, ötvenmillió dollár kell. Most már a dupláját kérném. Miután Vitalijt legyőztem már, inkább Vlagyimirrel bokszolnék, de majd meglátjuk, mi lesz" - jelentette ki az 1988-as szöuli nehézsúlyú olimpiai bajnok, aki profiként 44 mérkőzéséből 41-et megnyert (32-t KO-val), egy döntetlen mellett csupán kétszer kapott ki: 1994-ben Oliver McCalltól, 2001-ben pedig Hasim Rahmantól.

Ugyanakkor a legyőzöttek között volt Shannon Briggs, Evander Holyfield, David Tua, Mike Tyson és Vitalij Klicsko is, akivel 2003. június 21-én eddigi utolsó profi mérkőzését vívta.

"Százmillió az ára a visszatérésemnek, hat hónap alatt készen állnék a feladatra" - nyilatkozta Lewis, aki a Mirror szerint hosszú ideje edz, naponta fut, és a versenysúlyával sincs gond. Ha visszatérne és győzne, úgy George Foremanhez hasonlóan 48 évesen szerezhetné vissza a világbajnoki címet.