Vágólapra másolva!
Megműtötték Jakabos Zsuzsannát, így véget ért az idei versenyszezon a számára.

A közelmúltban Győrbe szerződő Európa-bajnoki ezüstérmes úszó jobb vállát meg kellett műteni. Edzője, Petrov Iván szerint egy krónikus ízületi gyulladás évek óta megnehezítette a korábban a legszebb magyar sportolónőnek is megválasztott Jakabos felkészülését.

"A gyulladás okát a doktorok a Zsuzsi vállában kialakult kisebb kóros elváltozásokra vezették vissza. Elkerülhetetlenné vált az operáció" – tájékoztatta Petrov a Telekom Sporthír Szolgálatot. A beavatkozást dr. Erdélyi Gábor, a magyar férfikézilabda-válogatott keretorvosának közreműködésével hajtották végre.

Jakabosra pihenő vár Forrás: AFP/Francois Xavier Marit

Jakabosnak így a szezon hátralévő részét biztosan ki kell hagynia.

"Néhány napon belül kisebb mozdulatokkal már tesztelheti a vállát, aztán a gyógytorna hetei következnek, és csak ezután próbálkozhat ismét az úszással. Meglehetősen hosszas türelemjátékra van kilátás, de így legalább biztosak lehetünk abban, hogy teljesen gyógyultan és a gondjától megszabadultan indulhat majd neki a következő három év nagy feladatainak" – tette hozzá Petrov Iván, utalva arra, hogy tanítványa főként a 2015-ös világbajnokságra és a 2016-os riói olimpiára készül.