Vágólapra másolva!

Egerszegi két csúcsát is megdöntötte a 14 éves tehetség

Hatalmas tehetség Matyasovszky Dalma, az EuropTec-Zalavíz 14 éves úszója, aki a nyári európai ifjúsági olimpiai címei mellett immár a felnőttek között is kezd meghatározó versenyzővé válni - írta a Zaol.hu. A rövidpályás bajnokságon szerzett három érme kiválóan bizonyította ezt.

Matyasovszky a rövidpályás országos bajnokságon két ezüst- és egy bronzérmet nyert, kétszáz háton csak Hosszú Katinka előzte meg.

Matyasovszky így is a figyelem központjába került, elvégre a 2:10.57 perces ideje magyar rekord a 14 éveseknél, azaz übereli Egerszegi Krisztina 1988-ban felállított csúcsát.

"Ilyen jól háton, ennyi idősen, eddig csak Egerszegi Krisztina úszott Magyarországon" - fogalmazott Horváth Csaba, az EuropTec Zalavíz vezetőedzője. "A százméteres hátúszásban szerzett bronzérem mellett az elért 1:01.36 perces időeredmény nemcsak a 14 éveseknél, de az egy évvel idősebbeknél is magyar rekord, s ezt is Egerszegi Krisztina tartotta."

Matyasovszky Dalma a Százhalombattán rendezett rövidpályás ob-n még egy érmet szerzett: az 50 méteres hátúszásban is ezüstöt nyert, időeredményei folyamatosan javulnak, s a nyári, Ifjúsági Európai Olimpiai Fesztiválon szerzett két aranyérme után a jövő évi ifi Eb-n is már éremesélyesként számolhatnak vele.

"Az idén két komolyabb versenyünk lesz még: előbb Belgrádban, majd idehaza Szombathelyen" - mondta Horváth. "Ezeken jó lenne a kiküldetési szintidőt elérni, hogy jövőre már ne kelljen ezzel foglalkoznunk, hanem csak készülni. Dalma februárban a felnőtt válogatottal Thaiföldön is részt vesz egy háromhetes meleg égövi edzőtáborban, s akár még jobban felgyorsulhat a fejlődése."