Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt (33-1-0, 18 KO) nem lép ringbe januárban a koszovói származású Elvir Muriqi ellen, és elképzelhető, hogy ez pályafutáss végét jelentheti - írja a Nemzeti Sport.

Korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú világbajnok profi bokszolónk elmondta, hogy valóban megkeresték az Egyesült Államokból egy ilyen ajánlattal, de ezt visszautasította.

"Valóban kaptam Amerikából egy ajánlatot a Muriqi elleni januári mérkőzésre, de ez a meccs nem jön létre, ugyanis nemet mondtam. Korábban gondolkodási időt kértem, ezt az amerikaiak félreértették, mert úgy gondolták, hogy biztosan vállalom a meccset, ezért jelenhettek meg erről szóló hírek. A körülmények azonban nem voltak megfelelőek, ezért a családommal történt egyeztetés után lemondtam az összecsapást" - nyilatkozta a 39 éves Erdei.

Madár kifejtette, akkor vállalta volna el a mérkőzést, ha a szervezők győzelem esetén garantálnak neki egy nívósabb, akár világbajnoki címmeccset, de ezt nem vállalták, és más feltételek sem voltak adottak.

Erdei már nem bokszol többé? Forrás: Erdei Zsolt menedzsment

"Többek között is nehezítette a megállapodást, hogy más irányú elfoglaltságokat már vállaltam a közeljövőbe, amik mellett nem lett volna elegendő időm a megfelelő felkészülésre. Szerettem volna még bokszolni, de könnyen előfordulhat, hogy ezek után nem kapok több ajánlatot, mert az amerikai menedzsment kicsit megsértődött az elutasításomon. Ha pedig nem biztosítják a feltételeket, nem kapok megfelelő ajánlatot, akkor lehúzom a rolót" - jelentette ki Erdei, aki már régóta készíti elő a profi pályafutása utáni életét. Foglalkozik edzősködéssel, dolgozik az Erdei Zsolt Sportegyesületben és a Madárfészek bokszakadémián gyerekekkel is szeretne foglalkozni. A korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnok legutóbb márciusban lépett kötelek közé, amikor erősen vitatható pontozással elszenvedte pályafutása első profi vereségét az orosz Gyenyisz Gracsovtól.