Vágólapra másolva!
Cseh László és Biczó Bence is bejutott a döntőbe 200 pillangón a dániai Herningben zajló rövidpályás úszó-Eb-n. Hosszú Katinka 50 háton és 100 pillangón is továbbjutott, így este mindkettőben folytatja, közben várja a 100 vegyes döntője, és az év női úszójának járó díjat is át kell majd vennie. Földházi Dávid 100 vegyesen, Bernek Péter 100 háton jutott tovább. Szilágyi Liliána is készülhet az esti középdöntőre 100 pillangón.

A Dániában szereplő magyar csapatból Hosszú Katinka érte el a szombat délelőtt legjobb eredményét, elsőként jutott tovább 100 pillangón. Szilágyi Liliána ezen a távon az ötödik legjobb időt úszta, ezzel továbblépett.

Hosszú 50 háton az ötödik legjobb időt úszva került tovább, így este ebben is középdöntőzik.

A háromszoros világbajnoknak emellett a 100 vegyes döntőjére is figyelnie kell majd (ahol pénteken kiharcolta a finálét Verrasztó Evelynnel), ráadásul nem sokkal a kezdés előtt adják át neki a LEN Awardot, ami Európa legjobb női úszójának jár.

Két döntősünk lesz férfi 200 pillangón szombat este: Cseh László a negyedik idővel, az élen végző lengyel Poprawától 28 századdal lemaradva jutott tíz közé, míg Biczó Bence kilencedikként.

Cseh László a balul sikerült 200 vegyes után 200 pillangón javíthat Forrás: AFP/Josep Lago

Földházi Dávid kiharcolta 100 vegyesen a továbbjutást, így középdöntőzhet, akárcsak Bernek Péter 100 háton.

Harcba szálltak, de nem jártak sikerrel a mieink közül: Mutina Ágnes, Novoszáth Melinda és Farkas Adél 400 gyorson, Horváth Dávid 50 mellen (korosztályos országos csúccsal esett ki), Balog Gábor és Földházi Dávid 100 háton, Sztankovics Anna, Sebestyén Dalma és Ferenczi Fanni 100 mellen, Dara Eszter 100 pillangón.

Joó Sára 100 pillangón középdöntős lehetett volna, de a magyarok közül harmadikként nem léphetett tovább. Pulai Bence és Verrasztó Dávid 200 pillangón maradt le a továbbjutásról.

A délelőtt végén a koedukált 4x50-es magyar gyorsváltó visszalépett, miután tagjainak mindegyike továbbjutott, és ebben a számban nem lett volna sok esélyünk a fináléra.

Az esti döntők és elődöntők 16.30-kor kezdődnek. Ekkor láthatjuk Kis Gergőt és Gyurta Gergelyt is az 1500 gyors kiemelt futamában.