Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka két számban is az első helyen végzett szombaton a szentpétervári pénzdíjas nemzetközi úszóviadalon, amelyet az olimpiai bajnokból lett orosz sportági elnök, Vlagyimir Szalnyikov nevét viselő kupáért, 25 méteres medencébe írtak ki.

Az idén hetedik alkalommal megrendezett esemény zárónapján a Vasas SC világ- és Európa-bajnoknője - a verseny honlapja szerint - előbb 2:02.21 perces remek eredménnyel, hatalmas fölénnyel nyert a 200 méteres pillangóúszás döntőjében, majd a 100 méter vegyes fináléjában győzött 58.16 másodperces, szintén igen jó idővel. Utóbbi számban a délelőtti előfutamok legjobbjaként 57.84-et úszott, kevéssel elmaradva az 57.45 másodperces rövidpályás világcsúcsától.

Hosszú a selejtező harmadik legjobb teljesítményével (4:42.97 p) 400 méter vegyesen is bejutott a délutáni döntőbe, ott azonban már nem állt rajthoz.

Nem sikerült a fináléba úsznia magát a 200 méter mell olimpiai, világ- és Európa-bajnokának, Gyurta Dánielnek 100-on. Az UTE versenyzője, aki a múlt héten 100 méteren győzött a dániai rövidpályás Európa-bajnokságon, ezúttal Szentpéterváron csak a kilencedik időt (59.89 mp) érte el az előfutamokban, így kiszorult a nyolcas fináléból.

Szombaton vállfájdalma miatt már nem állt starthoz az oroszországi verseny harmadik magyar meghívottja, Cseh László, a Kőbánya SC olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszója, aki a pénteki nyitónapon három számban is szerepelt, a legjobban 400 méter vegyesen, azt megnyerte.