Vágólapra másolva!
Kedden a két magyar sífutó, Szabó Milán és Simon Ágnes is bemutatkozik a Szocsiban zajló téli olimpián.

Mindketten a szabadstílusú egyéni sprintszámban állnak rajthoz, arra azonban kevés az esély, hogy az egyéni indítású selejtezőből továbbjutnak a legjobb 16 közé. Ott már négyes csoportokba kerülve harcolnak egymással a versenyzők előbb az elődöntőbe, majd a fináléba jutásért. Simon Ágnes olimpiára való kijutását nagy botrány előzte meg Magyarországon - részletek itt.

Vancouver legeredményesebb olimpikonja, a norvég Marit Björgen (három arany-, egy ezüst- és egy bronzérem) ebben a számban is az esélyesek közé tartozik. Ha nyer, már Szocsiban is a második aranyérmét szerezné, mivel szombaton a 15 kilométeres üldözéses versenyben győzött.

Simon Ágnes bizonyíthat Forrás: Simon Ágnes

Kedden két olyan számban is bajnokot avatnak, amely először szerepel a téli játékok műsorán: az egyik a női síugrás, a másik a női síakrobaták úgynevezett slopestyle viadala, amely egy trükkös akadályverseny.

Ezenkívül gyorskorcsolyában női 500 méteren, hódeszkában a férfiak félcső számában, szánkóban a nőknél, míg sílövészetben a női 10 kilométeres üldözéses számban osztanak érmeket.