Csalással vádolta meg az oroszokat a kanadai szánkóedző

szocsi, szánkó, oroszok
2371186 Russia, Sochi. 02/13/2014 Alexander Denisyev and Vladislav Antonov (Russia) at the finish of the mixed team relay of the luge competition at the XXII Olympic Winter Games in Sochi. Vladimir Astapkovich/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
Wolfgang Staudinger szerint az oroszok trükköztek a pálya hőmérsékletével.

A kanadai csapat nem fért fel a dobogóra a most debütáló váltóban, míg az oroszok a második helyen zártak a németek mögött. Staudingernek az szúrt szemet, hogy a kanadaiak a pálya felső részén még a második legjobb idővel álltak, de ahogy mentek lefelé, úgy lassultak folyamatosan, és szerinte ez egyértelműen összefügg azzal, hogy a pálya hirtelen lelassult.

A jégteknő hőmérsékletét szabályozni lehet, és Staudinger úgy gondolja, miután az orosz csapat már végzett, elkezdték fűteni a pályát, ami így lassabbá vált.

"Nem tudtuk megtartani a sebességünket, pedig a csapat nem csúszott rosszul. Nehéz bizonyítani, hogy megbuherálták a pálya hőmérsékletét, de elég régóta dolgozom a sportágban ahhoz, hogy feltűnjön, ha valami nem stimmel. Márpedig az nem normális, hogy az osztrák páros, amely előtte ezüstérmet nyert, a csapatversenyben fél másodperccel gyengébben ment" - nyilatkozta Staudinger.

Gilbert Felli, a NOB ügyvezető igazgatója úgy reagált a kanadai edző szavaira, hogy mindig vannak, akik másokat trükközéssel gyanúsítanak, de ez nem vezet sehova, amíg csak vagdalkozásról van szó, és nincsenek bizonyítékok.