Már saját magáról is forgathatna filmet

Darja Domracseva fehérorosz sílövő
Gold medalist Belarus' Darya Domracheva makes the shape of a heart with her hands as she celebrates on the podium in the Women's Biathlon 12,5 km Mass Start at the Laura Cross-Country Ski and Biathlon Center during the Sochi Winter Olympics on February 17, 2014, in Rosa Kuthor, near Sochi. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Két világbajnoki címe mellé már három olimpiai aranyat szerzett a fehérorosz sílövő Darja Domracseva, aki a szocsi olimpia egyik legnagyobb sztárjává nőtte ki magát.

Harmadik aranyérmét szerezte hétfőn a szocsi téli olimpián a fehérorosz sílövő Darja Domracseva: a 10 kilométeres üldözéses, illetve a 15 kilométeres szám megnyerése után a 12,5 kilométeres tömegrajtos versenyen győzött. A második helyen a cseh Gabriela Soukalova ért célba, a harmadik a norvég Tiril Eckhoff lett.

Domracseva 1992-ben sífutóként kezdte, de 1999-ben áttért a biatlonra. Ugyan Minszkben született, de négyéves korától az orosz Hanti-Manszijszk mellett élt, így orosz színekben kezdett el versenyezni. 2004-ben csábították vissza a fehéroroszok, és a junior világversenyek érmeit már szülőhazája színeiben szerezte.

Domracseva triplázott Szocsiban Forrás: AFP/Odd Andersen

A 2008-09-es évad hozott áttörést a pályafutásában, amikor már Világkupa-versenyek dobogóján végzett, majd a 2010-es vancouveri olimpia bronzérme (15 km egyéni) újabb lökést adott a számára, és ebben a szezonban, március 13-án megszerezte első Vk-elsőségét a finnországi Kontiolahtiban.

Két világbajnoki aranya közül az elsőt két éve, Ruhpoldingban az egyéni üldözéses távon nyerte, a másikat tavaly Novo Mestóban a tömegrajtos viadalon. Szocsi előtt Oberhofban két Világkupa-győzelemmel melegített, majd az olimpián a 10 kilométeres üldözéses, illetve a 15 kilométeres szám megnyerése után a 12,5 kilométeres tömegrajtos versenyen győzött.

Domracseva hobbija a filmezés, 2008-tól a 2010-es vancouveri olimpia végéig egy kézikamerával 500 órányi anyagot vett fel, ebből vágott össze egy ötvenperces videót, amely egyedülálló betekintést a sportolók életébe, az egész évben végzett munkától kezdve a kikapcsolódásig.

Eredmények, sílövészet, női tömegrajtos 12,5 km:
1. Darja Domracseva (Fehéroroszország) 35:25.6 perc (0+0+0+1 lőhiba)
2. Gabriela Soukalova (Csehország) 35:45.8 (0+0+0+1)
3. Tiril Eckhoff (Norvégia) 35:52.9 (0+1+0+0)