Társoldalunk:

Hipnotizőr segítette ezüsthöz a svájci sílövőt

2014.02.17. 15:31

A biatlonista Selina Gasparin meggyőződése, hogy azért jutott el az olimpiai dobogó második fokáig Szocsiban, mert tavaly egy hipnotizőr törölte agyából a rossz gondolatatokat.

A női sílövők 15 kilométeres versenyében nagy meglepetésre a fehérorosz Darja Domracseva mögött a svájci Selina Gasparin végzett a második helyen, akiről talán csak a sportág berkein belül lehetett hallani korábban.

Pedig a 29 éves sportoló négy éve Vancouverben is rajthoz állt, de 15 kilométeren csupán a 40. lett, az üldözéses viadalon a 48., a sprinttávon pedig az 56. helyen ért célba. Pályafutása eddigi legjobb eredményeként a tavalyi világbajnokságon tagja volt a 10. helyezett váltónak, egyéniben pedig 2002-ben a 12. helyig jutott sprintben.

Selina Gasparin öröme érthető

Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

A jelenlegi szezonra azonban összekapta magát, és decemberben 7,5 km-en előbb Hochfilzenben, majd Annecy-Le Grand Bornand-ban is Világkupa-elsőséget aratott.

Gasparin a német Spiegelnek elpanaszolta, hogy olyan sportágban kell érvényesülnie, amelyet Svájcban alig-alig ismernek el, és érdekesnek találta, hogy ezüstérmét Németországban sokkal inkább sikerként ünneplik, mint hazájában.

"Állandóan harcolok az elismerésért, miközben a legprimitívebb körülmények között kell edzenem. Egy olyan országban, ahol a biatlont összekeverik a triatlonnal, és ahol az emberek azt hiszik, a sportágam futásból és úszásból áll” - nyilatkozta.

Gasparin 2005-ben debütált a világbajnokságon, de hiába síelt jól, ha a lőtéren rendre elvérzett. A Blick.ch szerint 2013 elején a lány egy hipnotizőrtől kért segítséget, hogy töröltesse agyából a rossz gondolatatokat. Úgy véli, sikerrel járt, és ennek tudható be a két Világkupa-elsőség mellett a szocsi ezüstérem is.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK