Vágólapra másolva!
Csipes Tamara másfél év után hazatért Ausztráliából, és újra az édesapjával Csipes Ferenccel készül.

„Hazajöttem és maradok” - jelentette be kedden a kajakkenusport.hu-n a négyszeres világbajnok Csipes Tamara. "Nagyon jól éreztem magam kint Ausztráliában, ahol együtt készülhettem a legjobb ausztrál versenyzőkkel, ám kint rájöttem arra, az édesapám a legjobb edző a világon, nekem a közös munkánkra van szükségem ahhoz, hogy eredményesen tudjak felkészülni az elkövetkező évekre."

A magyar kajakos két hónapig őrlődött, mire meghozta a döntést. "Igazából nem akarom túlragozni, a lényeg, hogy édesapámmal szeretnék készülni.”

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség szerint Csipes hazajövetele is megmutatta, jó döntést hoztak 2012 őszén, amikor úgy határoztak, nem adják ki a magyar világbajnokok versenyengedélyét. „Douchev-Janics Natasa után újabb világklasszis tér vissza hozzánk, ami azt mutatja az MKKSZ jól mérlegelt annak idején" - mondta dr. Ábrahám Attila, az MKKSZ főtitkára. "De nem csak ezzel a döntéssel tudjuk itthon tartani legjobbjainkat, szövetségünk olyan körülményeket tud garantálni a versenyzői számára, amelyek páratlanok a sportágban."

Ábrahámot személyesen is érinti Csipes hazajövetele. "1989-ben amikor megszületett éppen megnyertük a K-4 1000 métert a plovdivi világbajnokságon, így az akkori aranynégyes tagjai kiemelt figyelemmel kísérik Tamara pályafutását. Ő a sportág egyik nagy ígérete, és bízom benne, hogy ha folytatja ugyanazt az alázatos munkát, amelyet 2012 ősze előtt láttunk tőle, akkor 2016-ban ott lehet, és nyerhet majd a riói olimpián.”

Csabai Edvin, az MKKSZ szakmai igazgatója is üdvözölte Csipes döntését. „Tamara az ifjúsági és a felnőtt korosztályban is bizonyította már, hogy értékes tagja tud lenni a magyar válogatottnak. 2012-ben nyilván megvoltak az indokai arra, hogy miért döntött a távozás mellett, azóta eltelt egy kis idő, talán távolabbról tudja szemlélni a dolgokat, túljutott a sérelmeken és ismét lelkesen veti bele magát itthon a munkába. Mivel kint folyamatosan edzésben volt, így nem kell a nulláról kezdenie, és úgy hiszem, hamarosan ismét a legjobbjaink között köszönthetjük majd őt” - mondta Csabai Edvin.

Csipes Tamara várhatóan korábbi egyesületében, a G4S-Honvédban folytatja, bár Horváth Gábor, a klub szakosztályigazgatója ezt még nem tudta megerősíteni. „Ferivel már beszéltünk a lehetőségekről, ám Tamara még nem keresett meg minket. Ha jön, természetesen szívesen fogadjuk őt, egykori Honvédosként visszavárjuk.”