Vágólapra másolva!
Megszületett az első magyar pont a szocsi téli olimpián. A rövidpályás gyorskorcsolyázók női váltója a kínaiak kizárása miatt végzett a hatodik helyen.

A Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra alkotta csapat a B döntőben indulhatott kedden, a magyarok sokáig vezettek, ám a vége előtt Keszler bukott, így a japánok és az oroszok mögött harmadikok lettek. A hollandokat már korábban kizárták, így a magyar váltó a hetedik helyen zárt volna Szocsiban.

Az A döntőben a zsűri szabálytalannak ítélte meg a kínaiak egyik manőverét, így a magyarok a pontszerző hatodik helyen zártak.

„Annak ellenére, hogy a hatodik helyet előzetesen elfogadtam volna, most még nagyon csalódott vagyok. 1000 méteren az egyéniben kizártak, a váltóban pedig csak háromszor került rám sor, úgy érzem, mintha nem is koriztam volna” – nyilatkozta Heidum Bernadett a Mob.hu-nak.

„Azért fáj különösen a váltó, mert a táv első felében elképesztően jól mentünk, ez most újra az a csapat volt, amelyik az Európa-bajnokságon és az Universiadén is jól szerepelt. Gyorsan hozzáteszem, hogy nem az összetételére gondolok, csak arra, hogy nagyon együtt voltunk, és mindenki a maximumot hozta."

„Szandi es Zsófi is fantasztikusakat előzött, bravúrosan tartotta meg a pozíciót. Kecó hihetetlen jól rajtolt, borzasztóan sajnálom, ami történt vele, de short trackben bármi előfordulhat, én is jártam már így. Amennyire tudom, leért a bal korcsolyája a kanyarban, és ez lett a vesztünk. Hihetetlenül bosszantó, mert tele voltunk energiával, úgy éreztem, bőven van annyi erőm, hogy egy jó hajrával megnyerjük a futamot” – értékelt Heidum Bernadett egyelőre könnyes szemmel, de a végén már egyre többet mosolyogva.

Az első magyar pontot a Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Lajtos Szandra összetételű csapat harcolta ki, a hétfőn meghozott edzői döntés értelmében Darázs Rózsa maradt ki a négyesből.

Az aranyérmet a koreaiak kaparintották meg, a dobogóra mellettük a kanadai és az olasz négyes állhatott fel.