Elindult, nagyot bukott, mégis boldog

RUSSIAN FEDERATION, Rosa Khutor : Venezuela's Jose Antonio Pardo Andretta crashes during the Men's Alpine Skiing Giant Slalom Run 1 at the Rosa Khutor Alpine Center during the Sochi Winter Olympics on February 19, 2014. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Antonio Jose Pardo Andretta számára gyorsan és dicstelenül ért véget a téli olimpia, de a venezuelai sportember semmit sem bán. Az egykor brókerként dolgozó jelenlegi bankár számára a sport hobbi és szórakozás, számára a legfontosabb, hogy az embereket boldoggá tegye.

A 43 éves sportember a szerdai rajt pillanatában sporttörténelmet írt, hiszen korábban sohasem vett részt téli olimpián venezuelai síelő. Igaz, sokáig nem is maradt talpon, az óriás-műlesiklás első selejtezőjének 109. helyén induló sportember hatalmas eséssel bizonyította, nem véletlenül sorolták a legutolsó induló helyére.

"A bukás nem az én hibám volt, egyszerűen leesett az egyik léc a lábamról. Nem tehettem semmit. De így is boldog vagyok, ha a legjobb formámat nyújtom, akkor se nyertem volna semmit” - mondta, majd bocsánatot kért honfitársaitól. "Azt sajnálom, hogy azok, akik otthon hajnal háromkor bekapcsolták a tévét, csak néhány másodpercig láthattak. De legalább mehettek vissza aludni.”

Andretta nem a boldogság miatt vetette magát hasra Forrás: AFP

A Venezuelai Sí Szövetség vezetőjeként is dolgozó üzletember azt követően vágott bele álmai megvalósításába, hogy találkozott Hubertus von Hohenlohéval, aki a mexikói szövetség megalapításával immáron hatodik olimpiáján vesz részt.

"Azt hiszem, sohasem lehet az ember annyira öreg, hogy megvalósítsa vágyait. Sokszor gondoltam az olimpiára, de nem 60 vagy 70 évesen akartam belevágni" - magyarázta.

Szocsiban elsőre egy negatív élménnyel szembesült, egy hivatalos kiadványban ugyanis azt írták róla, hogy agydaganat miatt nyolcévesen egy komoly műtéten esett át. "Összekevertek egy parasífutó honfitársammal" - mondta. "Nekem sohasem volt baj a fejemmel, bár a feleségem szerint bolond vagyok, hogy 43 évesen ilyen kalandra vállalkoztam."

Hozzátette, kicsit Robin Hoodnak érzi magát, mert számára az a fontos, hogy boldoggá tegye az embereket. Hogy ezt pontosan hogyan értette, nem részletezte.