Vágólapra másolva!
Az orosz Agyelina Szotnyikova Oroszország első olimpiai aranyérmét nyerte női műkorcsolyában Szocsiban, ám nem mindenki látta megérdemeltnek a sikerét.

A dél-koreai Kim Ju Na lehetett volna a harmadik műkorcsolyázó, aki megvédi címét a téli olimpiák történetében, a rövid program után Szocsiban is vezetett, ám a kűrben Szotnyikova meg tudta előzni.

A 17 éves orosz teljesítményét hokimeccsre illő hangulat fogadta, és a magyar sajtó tudósításai is meggyőzőnek írták le, ám ezzel nem mindenki ért egyet.

A brit Telegraph az orosz botlásáról ír, a francia L'Equipe pedig egyenesen botrányosnak minősíti, hogy Kim Ju Na helyett Szotnyikova nyert. A lap szerint az orosz nem érdemelte meg a sikert, miután a kűrben hibázott, technikailag uralta a versenyt, de a művészi hatás tekintetében elmaradt vetélytársa mögött, és a bronzérmes olasz Kostner is jobb volt nála. Ennek ellenére 149,95 pontot kapott, és 224,59-cel zárt, így megelőzte a 219,11 pontot összegyűjtő koreait.

"Az edzőm és én is meglepődtünk, alig akarom elhinni" - nyilatkozta Szotnyikova a verseny után. "Két évvel ezelőtt még tele voltam gyenge eredményekkel."

A pályafutását befejező Kim Ju Na nem reklamált a végeredmény miatt. "Boldog vagyok, hogy vége, rettenetesen fáradt voltam, mikor befejeztem. Úgy gondolom, mindent megtettem, ami tőlem tellett."