Vágólapra másolva!
Minden idők legjobb magyar Világkupa-eredményét érte el Miklós Edit, az olimpiai 7. síelő ugyanis a svájci Crans Montanában rendezett lesiklóversenyen az ötödik helyen zárt.

Miklós Edit - aki ebben a szakágban hetedik lett a múlt vasárnap véget ért szocsi téli olimpián - a meglepetésre győztes osztrák Andrea Fischbacher, valamint honfitársa, Anna Fenninger, továbbá a szám olimpiai bajnoka, a szlovén Tina Maze és a szintén osztrák Elisabeth Görgl mögött szerezte meg az ötödik helyet. A szakági vk-t vezető német Maria Höfl-Riesch kilencedik, az ötkarikás játékokon Mazével holtversenyben első svájci Dominique Gisin pedig tizedik lett.

A versenyt a rossz időjárási körülmények miatt többször is elhalasztották, előbb szombatról vasárnapra, majd délelőttről kora délutánra.

"A pálya közepén egyszer hibáztam, és majdnem elestem, de ahogy mondani szoktam, az nyer, aki kevesebbet hibázik. Mindent kockára tettem, mert ez volt az utolsó verseny, ahonnan kvalifikálhattam magam a 25-ös fináléra, de az sajnos nem sikerült, mert összesítésben csak a 26. lettem" - nyilatkozta a 45 Világkupa-ponttal gazdagodó Miklós a Kossuth Rádiónak.

A magyar síző hozzátette, ígéreteket kapott arra, hogy jobb körülmények között készülhet és több támogatást kap nyáron a következő szezonra, így jövőre még szebb eredményekben bízik. Ami a közeljövőt illeti, jövő héten két FIS-verseny következik, majd a magyar bajnokságon indul el.

Eredmények:
1. Andrea Fischbacher (osztrák) 1:34.00 perc
2. Anna Fenninger (osztrák) 1:34.15
3. Tina Maze (szlovén) 1:34.47
4. Elisabeth Görgl (osztrák) 1:34.49
5. Miklós Edit 1:34.82

A szakági vk állása 8 futam után (még 1 van hátra):
1. Maria Höfl-Riesch (német) 504 pont
2. Fenninger 424
3. Tina Weirather (liechtensteini) 400
... 26. Miklós Edit 80

Az összetett vk állása 25 futam után (még 7 van hátra):
1. Höfl-Riesch 1108 pont
2. Fenninger 951
3. Weirather 943
...59. Miklós Edit 80