Vágólapra másolva!
Egy bulvárlap a magánéletében turkált, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság honlapja pedig hamis nyilatkozatot adott a leghíresebb dél-koreai műkorcsolyázónő, Vancouver olimpiai bajnoka és Szocsi ezüstérmese, Kim Ju Na szájába. A sportolónő menedzsmentje tiltakozik és perrel fenyeget.

Két hete még a világ leginkább sajnált sportolóinak egyike a dél-koreai Kim Ju Na volt, aki közel állt ahhoz, hogy megvédje olimpiai bajnoki címét női műkorcsolyában a szocsi játékokon. Az aranyérem azonban végül az orosz Agyelina Szotnyikova nyakába került, nem kis felháborodást kiváltva a nemzetközi sajtóban.

Egy online petíción kétmillió aláírás gyűlt össze a koreai lány érdekében, a nemzetközi média felháborodva írt arról, hogy a pontozás során csalás történhetett, két bíró ugyanis túl magas pontokat adott az orosz versenyzőnek.

Kim Ju Na ezüstérmet nyert Szocsiban Forrás: AFP/John MacDougall

A verseny után talán egyedül a pályafutását befejező Kim Ju Na nem reklamált: "Boldog vagyok, hogy vége, rettenetesen fáradt voltam, mikor befejeztem. Úgy gondolom, mindent megtettem, ami tőlem tellett"- mondta még Szocsiban.

Két héttel az eset után a szocsi olimpia még működő oldalán egy összeállítás jelent meg, a szerzők azzal kapcsolatban osztották meg gondolataikat, hogy mégis érdemes volt megrendezni a 2012-es, innsbrucki ifjúsági játékokat, hiszen több akkori győztes is csúcsra ért a felnőttek között.

A portál megjelentetett egy nyilatkozatot Kim Ju Nától is, aki azt mondta: „Szotnyikova nagyszerű show-t mutatott be, technikailag nagyon képzett versenyző, akit nehéz volt legyőzni. Mindketten az aranyéremért csatáztunk, de ő jutott fel a csúcsra.”

A koreai sportoló menedzsmentje azonban egy közleményt adott ki, és felháborodva közölte, Kim Ju Na nem nyilatkozott senkinek. Ezt a NOB egyszerűen úgy oldotta meg, hogy az ominózus idézetet kivette a cikkből (bár a tárolt változatban még látszik, hogy eredetileg benne volt).

A kihagyott szöveg Forrás: Origo

Ezzel azonban még nem ért véget a sportolónő kálváriája, a menedzsment rágalmazás, illetve a személyiségi jogok súlyos megsértése miatt perrel fenyegetett meg néhány sajtóorgánumot és közösségi oldalt, amely arról írt, hogy Kim Ju Na egy koreai jégkorongozóval randevúzik. A hírt először egy online bulvárlap, a Dispatch jelentette meg azt állítva, hogy a románc már 2012 nyara óta tart.