Vágólapra másolva!
Cseh László a következő két hétben az ötszörös olimpiai és tizenötszörös világbajnok Ryan Lochte-val készül együtt, a magyar úszót az amerikai klasszis hívta meg a charlotte-i edzőtáborba.

Nem akármilyen két hét vár Cseh Lászlóra, aki közösen készülhet Ryan Lochte-val Charlotte-ban. Az olimpiai ezüstérmes magyar elárulta, először Lochte új mestere, David Marsh vetette fel egy tavalyi versenyen az ötletet.

"David szólt nekem az ötletről, ami rögtön megtetszett, bár azért gondolkodtam rajta egy sort. Később Ryannel is egyeztettem, és egyre jobban megérett bennem az elhatározás, ebbe bele kell vágni" - nyilatkozta Cseh, aki a londoni olimpia óta erősen ódzkodott a külföldi edzőtáboroktól, mondván, túl idős ő már ahhoz, hogy hetekre elszakadjon az otthonától és kedvesétől. A Lochte-kaland azonban igazán izgalmasnak tűnt.

"Ez más, mint egy normál edzőtábor. Ez igazi kihívás, újszerű, ez az, ami miatt azt mondtam, muszáj kipróbálnom. Egy ideje egyébként is az motivál, hogy újabb és újabb módszerekkel készüljek, Ryannel ráadásul korban teljesen együtt vagyunk, régóta ismerjük egymást, azaz kifejezetten várom, hogy miként fog eltelni ez a két hét."


Lochte a tavalyi barcelonai világbajnokság után súlyos lépésre szánta el magát, hiszen otthagyta Floridát, ahol több mint egy évtizeden át Gregg Troy keze alatt tréningezett. Az ötszörös olimpiai, tizenötszörös világ- és hússzoros rövid pályás világbajnok amerikai világsztár 29 évesen úgy döntött, hogy a jó riói szereplés érdekében váltania kell.

"Láttam régebben, hogy Ryan traktorgumikat kötött maga mögé és azt húzta maga után. Ha ez még mindig műsoron van, akkor azt is bevállalom, mindent ki akarok próbálni, amitől ő is jobbá válik" - mondta várakozásairól Cseh László.

Ugyan nyáron nem versenyeznek egymással, hiszen amíg Cseh a berlini Európa-bajnokságon áll rajthoz, addig Lochte a Pan Pacific-bajnokságon indul. A rivalizálás majd a decemberi, dohai rövid pályás vb-n folytatódhat.