Megnyerte a meccset, de az öngyilkosságon gondolkodott

Manny Pacquiao, Timothy Bradley, box, boksz, ökölvívás, wbo
LAS VEGAS, NV - APRIL 11: Manny Pacquiao and Timothy Bradley flex during a weigh in prior to their WBO World Welterweight Title bout at the MGM Grand Garden Arena on April 11, 2014 in Las Vegas, Nevada. Jeff Gross/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Manny Pacquiao elleni visszavágóra készülő Timothy Bradley azt nyilatkozta, a győzelmével záruló első felvonás után a sok fenyegetés és ócsárlás miatt az öngyilkosság is megfordult a fejében.

A 2012 júniusában vívott meccsen a pontozók 115-113, 113-115 és 115-113 arányban Bradleyt hozták ki győztesnek, így ő lett a WBO új váltósúlyú bajnoka. "Tiszteletben tartom a döntést, de százszázalékosan biztos vagyok benne, hogy én nyertem, ezt a rajongók is tudják. Nem emlékszem, hogy egy nyomatékos ütéssel is betalált volna, hihetetlen mi lett az eredmény" - értetlenkedett a meccs után Pacquiao.

A visszavágót szinte azonnal elkezdték szervezni, de csak most sikerült tető alá hozni. "Hogy gondolkoztam-e az öngyilkosságon? Igen, nagyon is. Nem akartam többé bokszolni, és élni sem" - nyilatkozta Bradley, aki halálos fenyegetéseket és utálkozó üzeneteket kapott a múltkori győzelme után.

A 30 éves, mind a 31 meccsét megnyerő Bradley azt mondja, a családja segítségével sikerült legyőznie a démonokat. "Rájöttem, hogy milyen dolgok, és kik fontosak igazán az életben" - mondta Bradley, aki Pacquiao legyőzése után az orosz Ruszlan Provodnyikovot egyhangú, a mexikói Juan Manuel Márquezt megosztott pontozással verte.

Pacquiao és Bradley feszít a mérlegelés előtt Forrás: AFP/Getty Images/Jeff Gross

A Fülöp-szigeteki nemzeti hős, Pacquiao 1995 óta profi, eddig hatvankét meccset vívott, ezek közül ötvenötször az ő kezét emelték a magasba, és bár novemberben kényelmesen verte Brandon Riost, sokan kétkedve várják, tud-e még olyan teljesítményt nyújtani, mint amivel korábban nyolc súlycsoportban is világbajnoki címet tudott szerezni.

"Be akarom bizonyítani, hogy megvan még bennem a gyilkos ösztön és a győzelem utáni éhség" - fogadkozott Pacquiao, edzője, Freddy Roach pedig annyit tett hozzá, tanítványának mindenképpen nyerni kell, ellenkező esetben a visszavonuláson is el kell gondolkodniuk. A Las Vegas-i gálát a Sport 1 vasárnap éjjel 3 órától élőben közvetíti.