Vágólapra másolva!
A világ jelenlegi legjobb profi ökölvívójának tartott amerikai Floyd Mayweather Jr. nehéz küzdelemben, többségi pontozással győzte le az argentin Marcos Maidanát, megszerezve ezzel egy újabb bokszvilágszervezet bajnoki övét. A cím mellett minimum 32 millió dollárt kaszált.

A Las Vegas-i MGM Grand kaszinóban helyi idő szerint szombaton késő este lezajlott 12 menetes meccsen a profi ökölvívás súlycsoportoktól független rangsorában a jelenlegi legjobb bokszolójának tartott, eddig veretlen Mayweathert két bíró látta jobbnak, 117:111, illetve 116:112 pontaránnyal, egy viszont döntetlenre hozta ki az összecsapást.

Az első három menetben az argentin irányította a mérkőzést, nyomult előre, próbálta sarokba szorítani és hatalmas ütésekkel megtörni az amerikai világhírességet, de ütéseinek nagy része nem talált. A negyedik menet környékén Mayweather kezdte átvenni a kezdeményezést, egyre növelte előnyét, és nem zavarta, hogy jobb szeménél már a negyedik menetben felrepedt a bőr, amikor összefejelt az ellenfelével. Az utolsó menetekben az amerikai dominált, és bár az argentin nyomult előre, szemmel láthatóan nem tudta tartani az iramot.

Szakértők szerint ez volt Mayweather 16 éves bokszpályafutásának talán eddigi legnehezebb meccse, de megérdemelten győzött. Ellenfele többet ütött, de ő pontosabb volt.

Az amerikai, aki eddig öt súlycsoportban szerezte meg a világbajnoki övet, ezzel a diadallal valószínűleg a világ legjobban fizetett sportolójává vált: legkevesebb 32 millió dollárt kapott, de a tévéközvetítésekért járó jogdíjakból még szintén részesülni fog. Eközben Maidana 1,5 millió dollárt kapott a küzdelemért.

A szombati meccsel a 37 éves Floyd Mayweather harmadszor védte meg a Boksz Világtanács (WBC) vb-címét, és elvette az ellenfelétől a Boksz Világszövetség (WBA) szupervilágbajnoki övét is.
Ez volt az idei esztendő egyik legnagyobb érdeklődéssel várt meccse. A Las Vegas-i MGM Grand kaszinóban jobb helyekre 1000-1500 dollárért lehetett belépőt kapni, a szorítóhoz közeli székekért 2000 dollárt kértek, de még a legolcsóbb jegy is 350 dollárba (78 700 forint) került.