Feleségül veszi barátnőjét a futónő

Feleségül veszi a barátnőjét Caster Semenya, a dél-afrikaiak olimpiai ezüst-, világbajnoki aranyérmes futónője
South Africa's Caster Semenya competes in the women's 800 semifinals at the athletics event during the London 2012 Olympic Games on August 9, 2012 in London. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Feleségül veszi a barátnőjét Caster Semenya, a dél-afrikaiak olimpiai ezüst-, világbajnoki aranyérmes futónője.

A 23 éves Semenya a 2009-es világbajnokságon nyert 800 méteren, és győzelme után férfias külseje és mély hangja miatt több riválisa is megkérdőjelezte női mivoltát. Az eset óriási vihart kavart, a nemzetközi szövetség nemvizsgálatot rendelt el a sportolónál, ami miatt Semenya majdnem egy évig nem versenyezhetett.

A vizsgálat részleteit a nemzetközi szövetség nem hozta nyilvánosságra, ám korábban a Telegraph nevű lap egy, a nemvizsgálatban részt vett emberre hivatkozva azt írta, hogy Semenyának nincsen méhe és petefészke, viszont belső férfi nemi szervekkel rendelkezik, szervezetében pedig háromszor annyi tesztoszteront találtak, mint egy átlagos nő testében.

Forrás: AFP/Olivier Morin

Semenya a meghurcoltatás ellenére folytatta pályafutását, és a londoni olimpián is indult, ahol ezüstérmes lett 800 méteren. Londont sem úszta meg gyanúsítgatás nélküli, a britek korábbi háromszoros világbajnok gátfutója, Colin Jackson azzal vádolta meg egy műsorban, hogy Semenya azért maradt el 1,04 másodperccel az orosz Marija Szavinovától, mert nem futott teljes erőbedobással, nehogy a győzelme esetén megismétlődjön a 2009-es ügy.

London óta nem igazán lehetett hallani a futónőről, aki most azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy bejelentette, feleségül veszi barátnőjét, a szintén atléta Violet Raseboyát. A helyi hagyományoknak megfelelően Semenya fizetett a lánykérésért, 25 ezer randot (530 ezer forint) adott át Raseboya családjának. Semenya egy interjúban azt mondta, múlhatatlan szerelmet érez Raseboya iránt, és a lelki társának, élete legfontosabb emberének nevezte a menyasszonyát.