Vágólapra másolva!
A Puerto Ricó-i bokszoló, Miguel Cotto technikai KO-val legyőzte a WBC középsúlyú világbajnok Sergio Martinezt, így a negyedik súlycsoportban is a csúcsra ért - írja a Profiboksz.hu.

A legendás Madison Square Gardenben megrendezett öszecsapást villamcsapásszerűen kezdte a kihívó, miután gyors egymásutánban háromszor is padlóra küldte argentin riválisát. Cottón az első pillanattól látható volt, hogy kirobbanó formában érkezett a találkozóra, szinte pattantak az ütései, főleg legendás balhorga tűnt kezelhetetlennek Martinez számára.

A következő menetekben Cotto nagyon fegyelmezett bunyóval növelte előnyét, és tette nagyon hamar egyértelművé, hogy Martinez itt csak KO-val győzhet. Viszont Martinez az egész mérkőzésen képtelen volt Puerto Ricó-i ellenfele fölé kerekedni. Ráadásul a kilencedik menetben ismét nagy verést osztott ki Cotto, és az argentin bunyósra újra számolt a vezetőbíró. A tizedik menetre már ki sem jött Martinez, így Miguel Cotto lett a WBC középsúlyú világbajnoka, és ezzel kisváltó-, váltó- és nagyváltósúly után középsúlyban is a csúcsra ért.

Cotto (balra) nagyon megverte Martinezt Forrás: AFP

Komolyabb megingás nélkül, a szó minden értelmében egyhangú mérkőzésen védte meg WBA félnehézsúlyú reguláris világbajnoki címét Jürgen Brahmer. A 35 éves német bunyós szombaton késő este jelenlegi lakhelyén, azaz Schwerinben húzott kesztyűt kihívója, az argentin Roberto Feliciano Bolonti ellen. A találkozó nem tartogatott nagy izgalmakat, és a minden téren jobbnak bizonyuló Brähmer könnyedén múlta felül az igen csak passzív Bolontit. A találkozón nem kerül sor le-, vagy kiütésre, a végig fölényben bokszoló Brahmer egyhangú pontozásos győzelmet aratott.

Második címvédő mérkőzésén elveszítette IBF harmatsúlyú világbajnoki övét Stuart Hall. A 34 éves bunyós szombaton este egy vérbeli brit rangadó keretében csapott össze a találkozóig veretlen, korábbi brit-, nemzetközösségi és interkontinentális bajnok Paul Butlerrel. A Newcastle-ben megrendezett találkozót a 25 éves kihívó kezdte aktívabban, és gyorsaságával, valamint kellemetlen stílusával elvitte a nyitó meneteket. Az idő múlásával a rutinos Hall egyre inkább megtalálta a kihívó stratégiájának ellenszerét, de ahogy a záró, 12. menet után kiderült, kevésnek bizonyult a felzárkózás, ugyanis a döntetlenszagú összecsapáson Butler megosztott pontozásos győzelmet aratott, és begyűjtötte karrierje első világbajnoki címét.