Vágólapra másolva!
A veszprémi Balaton Bajnokságon próbálták ki először hazánkban a Google Glass okosszemüveget sporteseményen. Az eszközt Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető is tesztelte.

Június 8-án az 56. alkalommal megrendezett atlétikai Nemzetközi Balaton Bajnokságon hazánkban először próbálták ki sporteseményen a még korlátozottan elérhető Google Glass okosszemüveget. Az eszközt Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető is tesztelte, majd világranglista vezető eredményt elérve győzött versenyszámában.

A szemüveget egy hónapja lehet megvásárolni, egyelőre csak az Egyesült Államokban, így még külföldön is csak most kezdik el felfedezni a benne rejlő lehetőségeket a sport terén is. Egy magyar alkalmazásfejlesztő cég által felajánlott eszközzel egyedülálló módon lehetőség nyílik a sportoló bőrébe bújva, belülről látni, mit élnek át versenyzés közben.

A bajnokságon bemutatott szemüveget az Olimpiai Bajnok kalapácsvető, Pars Krisztián kezdte el tesztelni, majd világranglista vezető eredménnyel nyerte is a számot. Mellette Orbán Éva vb 8. helyezett kalapácsvető, Takács Dávid Eb 6. helyezett középtávfutó és számos más versenyszámban indult atléta felvette és tesztelte a szemüveget.

A versenyről további információk és eredmények a bajnokság honlapján érhetők el.