Vágólapra másolva!
Szeptember 6-án mérkőzik meg egymással a nehézsúly jelenlegi legjobbja, Vlagyimir Klicsko és az IBF-vonalon kötelező kihívó Kubrat Pulev. Szerdán sajtótájékoztatót tartottak a felek, ahol Pulev doppingvizsgálatokat kért Klicskóra, aki szerint ellenfele gyáva alak. 

A két fél a szerdai napon sajtótájékoztatót tartott az érdeklődőknek, Pulev pedig felvetette, hogy Klicskónak ugyanazokon a doppingteszteken kellene átmennie, mint amelyeken neki is - ezt egyébként a Sauerland meccseit közvetítő ARD az istálló minden egyes bunyósától megköveteli - írja a profiboksz.hu

A Klicskóék meccseit közvetítő RTL társaság azonban nem kér ilyesmit, az ukrán bunyós tehát kizárólag a Német Ökölvívó Szövetség szabálykönyve által előírt szűréseknek veti alá magát, és mivel a mérkőzést a K2 Promotions szervezi, hivatalosan más vizsgálatokra nem is kell sort keríteni. A sajtótájékoztatón előkerült ez a téma is.

"Kubrat Pulev természetesen a súlya, a magassága és a technikai tudása miatt is veszélyes bunyós. Emellett igen motiváltnak tűnik. Pulev megvert olyan bunyósokat is, akik magasabbak voltak nálam. A világbajnok után jelenleg ő a legjobb nehézsúlyú" - mondta Vlagyimir Klicsko, aki jelenleg az IBF, az IBO, a WBO és a WBA nehézsúlyú világbajnoka.

"Engem egy év alatt legalább hat alkalommal megvizsgálnak, hogy nem használok-e valami tiltott szert. Nagyon nem tartom fair dolognak, hogy Klicsko viszont nem csinálja meg ugyanazokat a teszteket, amiket én. Ha nem fogadod el ezeket a vizsgálatokat, nem vagy egyenes ember" - hozta fel a doppingszűrés témakörét a bolgár kihívó.

Klicsko valószínűleg ezen a ponton kicsit megunta a témát és így zárta rövidre a beszélgetést: "Nos, ha ennyire nem akarsz bokszolni, nyugodtan otthon is maradhatsz."