A tenisztörténelem legbizarrabb 15 perce

Serena Williams rosszul lett Wimbledonban
US player Serena Williams (R) sits with her hands on her face next to her partner US player Venus Williams (L) as Serena was taken ill during their women's doubles second round match against Germany's Kristina Barrois and Switzerland's Stefanie Voegele on day eight of the 2014 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 1, 2014. The Williams sisters retired. AFP PHOTO / GLYN KIRK - RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Terhes? Részeg volt? Be volt drogozva? - többek között ilyen találgatások láttak napvilágot, miután Serena Williams rejtélyes rosszulléte miatt feladta a párosmeccsét Wimbledonban. A hivatalos verzió szerint egy vírus miatt votl rosszul a 17-szeres GS-győztes, de nagyon úgy tűnik, újabb rejtéllyel gazdagodik az ifjabbik Williams pályafutása.

Napok óta találgatják a szurkolók és az újságírók, hogy mi történhetett Serena Williamsszel, aki nővérével, Venusszal indult női párosban, de a harmadik játék után feladta a Kristina Barrois, Stefanie Vögele elleni meccset Wimbledonban.

Az ifjabbik Williams lány egészen furán viselkedett, már a melegítés során is látszott, hogy valami nincs rendben vele, a labdákat elejtette, az ütései erőtlenek és pontatlanok voltak, és a meccs tíz perc csúszással indult, mert az orvosok megvizsgálták, és megmérték a vérnyomását.

A meccs harmadik játékában Serena adogatott, és ekkor látszott igazán, hogy nem ura a helyzetnek, négy kettős hibát ütött, az adogatásai vagy el sem mentek a hálóig, vagy hosszúra sikerültek, miközben teljesen kordinálatlan volt a mozgása. A harmadik kettős hiba után a meccs játékvezetője, Kader Nouni odament Williamshez, és konzultált vele, aztán a negyedik kettős hiba, és a játék elvesztése után a testvérpár úgy döntött, feladja a meccset.


"Összetört a szívem, hogy nem játszhatok már a tornán. Nagyon szerettem volna a párosban javítani, miután kiestem egyesben, de ez a nyavalya mindent kivett belőlem" - írta közleményében két órával a kiesése után Serena Williams, aki a hivatalos verzió szerint egy vírusos fertőzés miatt volt rosszul.

Az eset az egész teniszvilágot felkavarta, Andy Roddick például azt nyilatkozta, annyire nyugtalanította, amit látott, hogy egyből SMS-ezett Williamsnek, aki annyit írt vissza, hogy nincs jól, és különféle vizsgálatoknak vetették alá, aminek csak pár nappal később lesz eredménye.

Az orvosok már a meccs előtt is megvizsgálták Forrás: AFP/Glyn Kirk

A Wimbledonban egyéniben kilencszeres győztes Martina Navratilova aggasztónak nevezte Williams esetét, és azt mondta, nehezen hiszi el, hogy valóban vírusról volt szó. "Az a legmegmagyarázhatatlan, hogy miért engedték őt pályára lépni, amikor tisztán látszott, hogy nincs olyan állapotban, hogy játszani tudjon. Soha nem láttam még ilyet, és remélem, többet nem is fogok. Ez az eset mindenkit nehéz helyzetbe hozott, beleértve a WTA-t is. Az edzője azt mondta, két napja nem látta, és nem tudott róla semmit. Ilyen hogy fordulhat elő?" - értetlenkedett Navratilova.

További találgatásra ad okot, hogy Isha Price, Serena féltestvére azt mondta, hogy a játékos a meccs előtt nem tűnt betegnek, sokkal inkább letörtnek. A BBC-nek nyilatkozva a korábbi kétszeres US Open-győztes Tracy Austin azt mondta, ez volt a legfurcsább 15 perc egy teniszpályán, amit valaha látott. Az eset után persze egyből megindultak a találgatások, terhességről, részegségről, kábítószerről is lehetett olvasni, de úgy látszik, Serena karrierje egy újabb rejtéllyel gazdagodott.

2010-ben nem sokkal a wimbledoni torna megnyerése után Williams egy müncheni étteremben egy törött üveg miatt szétvágta a lábát, és a sebét 18 öltéssel kellett összevarrni, majd műtétre is sor került, így a US Opent ki is kellett hagynia.

Itt már látszott, hogy nem fog menni Forrás: AFP/Glyn Kirk

Ami érdekessé teszi a sztorit az az, hogy a müncheni étterem neve sosem derült ki, Serenát pedig nem sokkal a műtétje előtt még magassarkúban fotózták, ami miatt megkérdőjelezték, hogy sérült volt-e egyáltalán a lába. 2011 novemberében egy doppingellenőr váratlanul meglátogatta Los Angeles-i otthonában, mire a teniszező elbújt egy szobában, utólag bevallotta, attól félt, betörő jár a háznál

Ami biztos, a 17-szeres GS-tornagyőztes, világranglista-vezető Williams a jövő héten kezdődő svédországi tornán jelezte részvételi szándékát, és valószínűleg még sokáig faggatják majd a sajtótájékoztatókon a rejtélyes rosszulléte miatt.