Vágólapra másolva!
Öt nappal a nagy sikereket ígérő berlini úszó Európa-bajnokság rajtja előtt bejelentették: megújítják a Magyar Úszó Szövetség és a Telekom együttműködését, azaz folytatódik a magyar úszósport és legrégebbi partnerének kapcsolata. Jelen megállapodás 2016 végéig szól.

A magyar úszósport hosszú idők óta szerepel a világ élvonalában, azaz igen sok támogató állt a sportág és sztárjai mellé, ám egyetlen sem áll mellette annyi ideje, mint a Telekom. A két évtizedre visszanyúló kapcsolat most újabb fejezettel gazdagodik: sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a MÚSZ és a Telekom megújítja együttműködését.

"Ez már rég nem egy sportág és egy támogató kapcsolata, sokkal több annál – jelentette ki Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke. – Ez egy baráti viszony, amely átvészelt mindent, most pedig, amikor minden eddiginél nagyszerűbb távlatok állnak a magyar úszósport előtt, szinte magától értetődő módon folytatódik. A Telekom támogatása rendkívül sokat jelent a sportágnak, az egyes úszóinknak – és úgy gondolom, erre az együttműködésre valóban igaz, hogy mindkét fél profitál belőle. A Telekom számára is nagyszerű perspektíva, hogy az előttünk álló időszakban négy világbajnokságon is közreműködhet, fénypontként akár 2021-ben, amikor valóban milliárdok figyelnek majd Magyarországra a 19. FINA-világbajnokság időszakában."

Gyárfás Tamás és Rózsa Iván szentesíti a megállapodást Forrás: Origo

"A magyar úszósport népszerűsége sosem látott magasságokba emelkedett, örülünk, hogy ezt az utat együtt tehettük meg – és természetesen továbbra is velük tartunk – jelentette ki Christopher Mattheisein, a Telekom vezérigazgatója. – A világbajnokság óriási esemény, de félreértés ne essék: mi akkor is az úszók mellett állnánk, ha esetleg 2021-ben más rendezné az eseményt. Számunkra a nagyszerű bajnokok és a jövő nemzedékeinek támogatása önmagában is hatalmas érték: Cseh László, Hosszú Katinka, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka és a többi kiválóság olyan példakép, akiket büszkén állíthatunk a fiatalok elé. Ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy a magyar úszósport előtt még nagyobb távlatok nyíltak a hazai rendezésű világbajnokságokkal. Bízom benne, hogy távközlési és információtechnológiai megoldásaink és szolgáltatásaink is szerepet játszhatnak majd a sportág sikerében. A magyar úszósport legjobbjai számíthatnak a Telekomra." A pénteki sajtótájékoztatón a Telekomot Rózsa Iván kommunikációs igazgató képviselte.

A sajtótájékoztatón ott voltak a hamarosan kezdődő berlini Európa-bajnokság legnagyobb esélyesei, így többek között a legutóbbi, debreceni kontinensviadalon egyaránt három-három aranyérmet nyerő Hosszú Katinka és Cseh László is. Katinka elmondta, ha rajta múlik, mind a tíz egyéni számot megnyerné, amiben indul – de nem kívánt számszerű jóslásokba bocsátkozni. Cseh Laci most nem triplázásra készül, annyit azonban elárult, mindent megtesz annak érdekében, hogy a 2004 óta töretlen aranysorozata folytatódjék a német fővárosban.

Cseh László és Hosszú Katinka Forrás: Origo

Kiss László szövetségi kapitány szerint öt aranyéremmel már elégedettek lehetünk, mint mondta, a cél az, hogy megőrizzük a helyünket az éremtábla élmezőnyében, elvégre az Eb-ken az utóbbi időszakban rendszeresen sikerült az első három között zárnunk, legutóbb, 2012-ben Debrecenben egyenesen az élen végzett a magyar válogatott.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.