Vágólapra másolva!
Risztov Éva két okból is különösen örült az Eb-n szerzett ezüstjének: egyrészt ez az első Eb-érme, másrészt úgy érzi, bebizonyította, hogy "még mindig ér valamit".

Risztov az ötödik helyről kezdte meg a tíz kilométeres táv hajráját szerda délelőtt az Eb-n, majd kiváló teljesítménnyel feljött másodiknak.

"Nagyon kemény verseny volt, a vége pedig elképesztően jól sikerült - írta a szövetség Facebook-oldalán Risztov, aki hozzátette, a múlt héten, egy edzésen már gyakorolta a hasonló hajrát, s edzője akkor azt mondta, "csak óvatosan, nem a négyszáz gyorsra készülünk".

"Én viszont közöltem vele, figyeld meg, ilyen hajrára lesz szükség - jelentette ki Risztov. - Egy biztos: én az életemben nem örültem még ennyire ezüstéremnek. Európa-bajnokságról még nem volt érmem, most ez is megvan. Az elmúlt évben kaptam hideget-meleget, talán most sikerült bebizonyítanom, hogy még mindig érek valamit. Köszönöm az edzőmnek, Debrecen városának, a családomnak és barátaimnak, hogy mellettem álltak a nehezebb időszakokban is, ez a siker mindannyiunk hitét visszaadhatja!"

Risztovnak a 2012-es londoni aranya után valamivel gyengébben sikerült a tavalyi éve, amiért többen is kritizálták - erre utalt a fenti szavakkal.