Kihagyja az Eb-t a magasugrás nagy esélyese

Blanka Vlasic, magasugrás, magasugró, atlétika
FRANCE, Saint-Denis : Blanka Vlasic of Croatia competes to come in first in the women's high jump event during the International Association of Athletics Federations (IAAF) Diamond League competition at Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on July 5, 2014. AFP PHOTO / THOMAS SAMSON
Vágólapra másolva!
Kihagyja a Zürichben zajló atlétikai Európa-bajnokságot Blanka Vlasic, a horvátok világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magasugrója, aki fájós térde miatt nem meri megkockáztatni szereplését.

"Bár az első zürichi edzés jól sikerült, a következő kettőn egyre erősödő fájdalmat érzett a térdében, így szerdán úgy döntöttünk, nem indul a versenyen” - nyilatkozta a sportoló édesapja és edzője, Josko Vlasic. Hozzátette, a sérülés nem súlyos, de gyulladásban lévő térddel nem szabad versenyezni.

"Blankának négy hétig pihennie kell, ezt követően megkezdődhet a sérült térdszalag kezelése és megerősítése” - mondta.

Blanka Vlasicnak négy hét pihenőre lesz szüksége Forrás: AFP/Thomas Samson

Vlasic pályafutása során két-két vb-aranyat nyert szabadtéren és fedett pályán, 2010-ben megnyerte a barcelonai Európa-bajnokságot, 2008-ban pedig olimpiai ezüstérmes volt.

A klasszist 2012 elején bokasérüléssel operálták, így a londoni játékokon nem indulhatott. Az idei fedett pályás vébén 194 cm-es teljesítménnyel csak a 6. lett, de július 5-én Párizsban, két héttel később Londonban már 2 métert ugrott.