Csak a szokásos: Federer elverte Ferrert

FEDERER, Roger Párizs, 2014. május 28.
A svájci Roger Federer az argentin Diego Sebastian Schwartzman ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2014. május 28-án.  (MTI/EPA/Y
Párizs, 2014. május 28. A svájci Roger Federer az argentin Diego Sebastian Schwartzman ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2014. május 28-án. (MTI/EPA/Yoan Valat)
Vágólapra másolva!
Roger Federer megszerezte pályafutása 80. ATP-torna-győzelmét, miután a Cincinnatiben rendezett verseny döntőjében pályafutása során tizenhatodszor is legyőzte David Ferrert. A svájci klasszisnál csak ketten nyertek több ATP-tornát.

A Federer ellen még nyeretlen, a Cincinnati-i döntő előtt 0-15-re álló Ferrer nem kezdett rosszul, a kiegyenlített első játszmát az döntötte el, hogy 4:3-as állásnál kettős hibát ütött saját adogatásánál, ez a brék pedig elég volt a svájcinak ahhoz, hogy behúzza az első szettet.

A második szettben viszont a spanyol hengerelt, labdája volt a 6:0-hoz is, végül Federernek összejött egy gém a második játszmában, döntő szett következett. Ebben már sokkal jobb volt a svájci, kétszer is brékelt, és 6:2-vel húzta be a döntő játszmát, 16-0-ra alakítva az állást közte és Ferrer között.

Federer harmadik az örökranglistán Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

Federernek ez volt a 80. ATP-tornagyőzelme, már csak ketten állnak előtte az örökranglistán: Ivan Lendl (94) és Jimmy Connors (109). A 33 éves svájci klasszis Ken Rosewall mögött a második legidősebb játékos, aki győzni tudott Cincinnatiban.