Vágólapra másolva!
Floyd Mayweather másodjára is legyőzte Marcos Maidanát, ezzel veretlensége mellett a WBA és a WBC váltósúlyú vb-övét is megőrizte.

A májusi első felvonás után mindkét fél úgy érezte, hogy nem sikerült egyértelműen lezárni kettejük párharcát, és mindenki kíváncsian várta, másodjára el tudja-e kapni Maidana a veretlen amerikait. A várakozásokkal ellentétben Maidana meglehetősen visszafogottan kezdett, míg Mayweather ízelítőt adott remek lábmunkájából, és kimozogta Maidanát.

A meccs bírája, Kenny Bayless az első perctől kezdve uralta a mérkőzést, és a fogásokat, valamint a szabálytalanságokat csirájában fojtotta el, ösztönözve a bokszolókat a tiszta küzdelemre. Az első néhány menet Mayweather akarata szerint zajlott, majd a 3. végén Maidana jobb horga átszaladt az amerikain, ami a következő menetre is hatással volt.

Maidana (jobbra) hiába támadott, Mayweather jól védekezett Forrás: Origo

Maidana percei után Mayweather kijött a hullámvölgyből, és visszavette az irányítást, ami azt eredményezte, hogy magabiztosan elvitte a következő meneteket. A 8. menetet kisebb közjáték zavarta meg, Mayweather erősen reklamált, mert elmondása szerint Maidana megharapta őt, és mivel bizonyítani senki sem tudta az igazát, kis szünet után folytatódott a mérkőzés.

A 10. menetben Bayless pontot vont le Maidanatól a folyamatos szabálytalanságok miatt, majd az utolsó előtti felvonásban Mayweather is bejelentkezett egy övön aluli ütéssel. A 12. menet izgalmak nélkül telt el, és az eredményhirdetésnél sem okozott nagy meglepetést, hogy egyhangú pontozással (115-112, 116-111, 116-111) Mayweathernek adták a meccset, aki így megőrizte veretlenségét, és másodszor is legyőzte Maidanát.

"Összeszedtem néhány kisebb duzzanatot, horzsolást, de alapvetően apám tanácsait követve arra figyeltem, hogy pontosan üssek, viszont engem ne találjon el Maidana" - mondta a találkozót követően Mayweather, aki sokkal kevesebb ütést indított riválisánál (326-572), mégis jóval többször talált (166-128). A Las Vegas-i MGM Grand Kaszinóban rendezett összecsapással Mayweather 32 millió dollárt keresett.

www.profiboksz.hu