Pacquiao nem kerüli el a doppingtesztet

Manny Pacquiao, boksz
UNITED STATES, LAS VEGAS : Timothy Bradley (bottom) of US and Manny Pacquiao of Philippines fight during their WBO World Welterweight Championship title match at the MGM Grand Arena in Las Vegas, Nevada on April 12,2014.AFP PHOTO /JOE KLAMAR
Vágólapra másolva!
Manny Pacquiao három éve csak bizonyos feltételek mellett vállalta volna a Floyd Mayweather ellen tervezett mérkőzés előtti doppingvizsgálatot. A Fülöp-szigeteki bunyós november 22-én lép szorítóba, és a kisváltósúlyú világbajnok, Chris Algieri ellen hajlandó belemenni a véletlenszerű doppingtesztekbe.

November 22-én kerül sor a Bokszvilágszervezet (WBO) váltósúlyú világelsője, Manny Pacquiao újabb mérkőzésére, ezúttal a szervezet kisváltósúlyú világbajnoka, Chris Algieri lesz az ellenfél, aki legutóbbi meccsén a kőkemény Ruszlan Provodnyikovot győzte le.

A Pacquiao-csapat beszámolója szerint mindkét ökölvívó beleegyezett a véletlenszerű doppingtesztekbe, amelyet a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fog elvégezni. A megállapodás értelmében a felkészülés folyamán végig, akármilyen időpontban tesztelhetik a két sportolót. A felektől vizelet- és vérmintát is vehetnek a WADA képviselői, írja a Profiboksz.hu szakportál.

Pacquiao beleegyezett a véletlenszerű doppingtesztekbe Forrás: AFP/Joe Klamar

Három éve éppen a véletlenszerű doppingteszt volt - papíron - az egyik oka annak, hogy nem jött létre a szupermeccs Pacquiao és Floyd Mayweather között. A Fülöp-szigeteki bunyós bunyós csapata akkor azt állította, hogy Pacquiao fél a tűtől, illetve komoly energiaveszteséggel járhat, ha a mérkőzéshez túl közeli időpontban kerül sor a szűréshez szükséges vérvételre.