Ali és Frazier után a szapora szívverés sem ütheti ki

Joe Bugner, boksz
AUSTRALIA, Gold Coast : Forty-nine year old boxer and former World Boxing Federation heavyweight titleholder Joe Bugner (R) poses at the weigh-in at Conrad Casino in the Gold Coast 11 June 1999 before his match against American Levi Billups 13 June. The fight will be the last match for Bugner after 32 years in the ring. AFP PHOTO
Vágólapra másolva!
Bár a korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy a múlt héten szívrohamot kapott és kórházba kellett szállítani a korábbi nehézsúlyú bokszolót, Joe Bugnert, a magyar származású sportember csak nevet ezen a híren. Azt mondta, ha Muhammad Ali és Joe Frazier sem tudta őt kiütni, akkor nem ijed meg egy kis szapora szívveréstől.

Az egykori brit, nemzetközösségi és európai nehézsúlyú bokszbajnok múlt szombaton mellkasi fájdalmak miatt meg be az ausztráliai Gold Coast University Hospitalba

"Azért a szívroham lehet, hogy egy kicsit túlzás. Volt egy kis szapora szívverésem, és az orvosok úgy döntöttek, hogy bent tartanak kicsit, hogy elvégezzenek néhány vizsgálatot. Öt nap után egy kis csövet ültettek a vénámba" - nyilatkozta a Couriermail.com.au portálnak.

Bugner tizenöt éve fejezte be profi pályafutását Forrás: AFP

"Életem során már vagy fél tucatszor elájultam azért, mert nem volt energiám. Néhány éve kettes típusú cukorbetegséget állapítottak meg nálam, így elég óvatos vagyok az egészségemmel kapcsolatban. Nap, mint nap edzek, ezért úgy érzem, kellően fitt vagyok a 64 évemhez képest. De azt hiszem, bármi is történne velem, fantasztikusan csodálatos életem volt."

Diszkoszvetőből bokszoló

Bugner József 1950. március 16-án, Magyarországon, Szőregen született. Szülei az 50-es években emigráltak Nagy-Britanniába, s Cambridgeshire-ben telepedtek le. Bugner 14 évesen már junior diszkoszvető-bajnok volt Angliában, három évvel később lett profi ökölvívó, de első mérkőzésén, 1967. december 20-án kikapott Paul Browntól.

Ezt követően zsinórban 18 meccset nyert, köztük négyet úgy,. hogy már az első menetben kiütötte ellenfelét. (1969. március 11-én pontozással verte Ulric Regist, aki a meccset követően belehalt fejsérüléseibe.)

Fénykorában Alival és Frazierrel is meccselt Forrás: AFP

Aliék sem tudták kiütni

Brit nemzetközösségi bajnok, majd Európa-bajnok lett, de miután Angliában nem ismerték el, Ausztráliába költözött. Fénykorát az 1974-75-ös években élte, amikor kétszer is megmérkőzhetett Muhammad Alival, s mindkétszer csak pontozással szenvedett vereséget. Ali azt nyilatkozta róla, képességei alapján simán világbajnok lehet. A szerencse azonban nem állt mellé, 1973-ban Joe Frazier, tíz évvel később fia, Marvis Frazier, majd 1987-ben Frank Bruno is legyőzte.

Akit Bud Spencer lepofozott

Színészként 1977-ben mutatkozott be, az Akit Bulldózernek hívtak című film Medvéjeként. Azt követően az "Én a vízilovakkal vagyok" Ormondját püfölte szét a Spencer-Hill kettős, majd a Seriff az égből következett, végül az Aranyeső Yuccában Bronson seriffjeként evett jóízűen Bud Spencerrel.

Az Imdb.com szerint összesen 22 film-, illetve televíziós szerepe volt.