Vágólapra másolva!
Jörg Rosskopf német szövetségi kapitány szerint túlzás, hogy teljes pénzdíjától megfosztották a győztes kínai Csang Csi-kót a düsseldorfi Világkupa után, mert a döntőt követően belerúgott a kihelyezett reklámtáblákba.

Az olimpiai- és világbajnok pingpongozó nagy csatában, 4-3-ra nyerte meg a finálét honfitársa, Ma Long ellen, majd úgy ünnepelte sikerét, hogy mindkét oldalon nagyot rúgott a reklámfeliratokkal ellátott táblákba. Tettéért megvonták tőle a 45 ezer dolláros (10,9 millió forint) pénzdíját.

"Viszonylag nevetségesnek tartom, hogy egy centet sem kap a sikeréért, ráadásul nem a teniszről, vagy a Forma-1-ről beszélünk, ahol mérhetetlenül nagy büntetéseket lehet kiszabni" - nyilatkozta Rosskopf, s hozzátette, szerinte egy ezer dolláros szankció tökéletesen elég lett volna.

A német kapitány szerint azért is érthető Csang reakciója, mert olimpiai és vb-győztesként "embertelen nyomás" alatt kellett teljesítenie, mivel edzője már a 2016-os riói ötkarikás játékok szempontjából is figyelte a teljesítményét.