Esélyt sem kapott a bokszlegenda

Sergey Kovalev (Szergej Kovaljov), Bernard Hopkins, boksz, ökölvívás
UNITED STATES, Atlantic City : Sergey Kovalev (L) of Russia fights against Bernard Hopkins of the US during their IBF, WBA and WBO light heavyweight title bout at the Boardwalk Hall in Atlantic City, New Jersey, on November 8, 2014. Kovalev defeated Hopkins. AFP PHOTO/Jewel Samad
Vágólapra másolva!
Egyhangú pontozással kikapott a még mindig veretlen Szergej Kovaljovtól a veterán bokszlegenda, a 49 éves amerikai Bernard Hopkins a WBA, a WBO és az IBF félnehézsúlyú címmérkőzésén.

Nem sikerült szenzációval előrukkolnia és meglehetősen sima pontozásos vereséget szenvedett Bernard Hopkins. Minden idők legidősebb profi bokszvilágbajnoka 49 évesen azzal próbálkozott, hogy a Bokszvilágszövetség (WBA) és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) félnehézsúlyú címvédőjeként begyűjtse még a Bokszvilágszervezet (WBO) övét is, de a 31 éves Szergej Kovaljov menetet sem engedett a legendának.

Kovaljov minden etapban Hopkins fölé nőtt, a félelmetes erejéről híres orosz már az első menetben bemutatkozott és az előre mozgó Hopkinst padlóra küldte egy jobbkezessel, írja a Profiboksz.hu portál.

Kovaljov simán verte Hopkinst Forrás: AFP/Jewel Samad

Ezt követően az amerikai teljesen védekező üzemmódba váltott és csak elvétve láthattunk tőle támadásokat. Kovaljov nyomult, taktikázott és irányította a találkozót és esélyt sem adott ellenfelének. Néhány tiszta találattal azért Hopkins sem maradt adós, de összességében nem tudott kárt tenni az oroszban.

A 12 menetnyi meglehetősen tiszta küzdelem végén nem született meglepetés, 120:106, 120:107, 120:107 arányban Kovaljov győzelmét hirdettek ki, aki mostantól a WBA, WBO és az IBF szervezetek egyesített világbajnoka félnehézsúlyban.

Hopkins már az első menetben padlóra került Forrás: AFP/Jewel Samad

Hopkins pályafutása során 55 győzelem és két döntetlen mellett hetedszer kapott ki, korábban csak Clinton Mitchell (még a legelső, 1988-as profi meccsén), Roy Jones, Joe Calzaghe, Chad Dawson, illetve kétszer Jermain Taylor tudta legyőzni az egykori középsúlyú- és félnehézsúlyú bajnokot.

Kovaljov eddigi 26 mérkőzéséből 23-at KO-val nyert meg, 2011-ben olyan brutálisan ütötte ki Roman Szimakovot, hogy honfitársa néhány nap múlva belehalt sérüléseibe. Hopkins mellett csupán ketten bírták lábon kihordani a vereséget: 2010. október 9-én Darnell Boone nyolc, 2010. december 15-én Karen Avetiszjan hat menetet bokszolt végig ellene.