Világbajnok ellen búcsúzna a bokszlegenda

Bernard Hopkins, Szergej Kovaljov, boksz
UNITED STATES, Atlantic City : Bernard Hopkins of the US reacts after being punched by Sergey Kovalev (R) of Russia during their IBF, WBA and WBO light heavyweight title bout at the Boardwalk Hall in Atlantic City, New Jersey, on November 8, 2014. Kovalev defeated Hopkins. AFP PHOTO/Jewel Samad
Vágólapra másolva!
A 49 éves Bernard Hopkins magyar idő szerint múlt vasárnap hajnalban sima vereséget szenvedett a Bokszvilágszervezet félnehézsúlyú világbajnokától, Szergej Kovaljovtól. Minden idők egyik legjobb ökölvívója nem szeretne vereséggel visszavonulni, a tervei szerint utolsó mérkőzésén ismét világbajnoki címmeccset vívna, méghozzá egy alsóbb súlycsoportban.

Hopkins még 2006-ban, a Jermain Taylor elleni vereség után ugrott egyből középsúlyból félnehézsúlyba, elképzelhető tehát, hogy a kimaradó nagyközépsúlyú divíziót veszi majd célba.

Ez persze csak találgatás, hiszen maga Hopkins sem mondott még sok konkrétumot terveiről.

Hopkins nem adná lejjebb Forrás: AFP/Jewel Samad

"Hogy kivel fogok még bokszolni? Hát, nem tudom. De olyasvalakit akarok, aki ellen nem én vagyok az esélyes. Szeretek esélytelen lenni. Ha ez lesz az utolsó meccsem, akkor sem fogom becsapni magamat. Egy világbajnokot akarok. Olyan súlycsoportból, ami a jelenlegi divízióm alatt van, ugyanakkor az ellenfelem számára és számomra is tökéletesen megfelelő" - idézte Hopkinst a Profiboksz.hu szakportál.

"Olyasvalakit akarok, aki napjaink egyik legjobbja. Úgy akarom befejezni, ahogy az egész karrieremet végigcsináltam. Az emberek akkor tisztelnek, ha bevállalsz olyan mérkőzéseket, amit mások inkább elkerülnek. A legjobbak közül akarok tehát valakit, és teljesen mindegy, az én sikeremet hozza-e az összecsapás."