Federer és Djokovic játssza az ATP-döntőt

Roger Federer, tenisz
UNITED KINGDOM, London : Switzerland's Roger Federer celebrates winning his semi-final singles match against Switzerland's Stanislas Wawrinka on day seven of the ATP World Tour Finals tennis tournament in London on November 15, 2014. AFP PHOTO/GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Roger Federer és a világranglista-vezető és címvédő szerb Novak Djokovic játssza a londoni tenisz ATP-világbajnokság vasárnapi döntőjét.

Elsőként Djokovic jutott be a fináléba, miután az első elődöntőben három szettben jobbnak bizonyult a japán Nisikori Kejnél. A torna első kiemeltje hengerelt a nyitójátszmában, de szigetországi ellenfele a másodikban összekapta magát, és egyenlített. Ez azonban felőrölte az erejét, a döntő szettben már nem tudott ellenállást kifejteni, ezzel Djokovicé lett a mérkőzés.

Ellenfele Federer lesz, miután a második elődöntőben 2 óra 48 perc alatt három szettben, a végén rövidítésben győzte le honfitársát, Stan Wawrinkát, akinek a döntő játszmában 5:4-es vezetésnél három mérkőzéslabdája is volt.

Federer nagy csatában jutott döntőbe Forrás: AFP/Glyn Kirk

Roger Federer és Novak Djokovic vasárnap 19 órától vívja a döntőt. A svájci játékos a hetedik, szerb ellenfele pedig a negyedik világbajnoki címének megszerzésére készül.

Eredmények, elődöntők:
Novak Djokovic (szerb, 1.) - Nisikori Kej (japán, 4.) 6:1, 3:6, 6:0
Roger Federer (svájci, 2.) - Stan Wawrinka (svájci, 3.) 4-6, 7-5, 7-6 (8-6)