Vágólapra másolva!
Tyson Fury 10 meneten át puhította Derek Chisorát, mire a közönség füttyszavától kísérve utóbbi feladta a nehézsúlyú Európa-bajnoki címmeccset. Győzelmével Fury lett az összes jelentős szervezet világbajnoki címét birtokló Vladimir Klicsko kihívója. 

Az első menet piszkálódása után Fury óriási fölényben volt, Chisorának esélye sem volt a 28 éves ellenfelével szemben. A gálát ugyan telt ház várta Londonban, de a csaknem 20 ezer néző a főmeccs közepén elkezdett hazaszállingózni, annyira egyoldalú volt az összecsapás.

A közönség már a 8. menetben hangosan tüntetett Chisora passzív bunyója ellen, végül a bíró is megelégelte, ami a ringben folyt, odahívta a két ökölvívót, és közölte velük, „bunyóztok, vagy hazamegyünk!”. Chisora szenvedése még másfél meneten át tartott, a 10. menet után a sarokba vánszorgó 30 éves bokszolót már nem engedte vissza a 11.-re az edzője.

Tyson Fury simán verte Chisorát Forrás: Origo

A közönség – már aki ott maradt a végéig – hangosan tüntetett, de ez nem érdekelte a 23. meccsét is megnyerő Furyt, aki három éven át hiába próbálkozott Klicsko kihívásával, most viszont az ukránnak el kell fogadnia a Fury elleni címegyesítő meccset. Addig még hosszú alkudozás van hátra, de a brit ügynöke szerint legkésőbb szeptemberben összecsap a két nehézsúlyú ökölvívó.