Vágólapra másolva!

Harcsa jól bokszolt, Sas nem

A magyar válogatott két kiválósága, az egyaránt 75 kilogrammban szereplő Harcsa Zoltán és Bacskai Balázs is könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését a kecskeméti férfi ökölvívó országos bajnokság szerdai nyitónapján.

Kovács László szövetségi kapitány tájékoztatása szerint az olimpiai és világbajnoki ötödik, Európa-bajnoki bronzérmes Harcsa - aki a bajnokságon már új klubjának, az FTC-nek a színeiben indult - Pattogó Ádám ellen lépett kötelek közé, s rögtön a kezdés után egyértelművé tette fölényét, az egyoldalú küzdelem pedig már az első menetben technikai KO-val véget ért.

A 2010-ben 69 kilóban Eb-győztes Bacskai sem töltött több időt a ringben: a Vasas öklözője Sas Ádámot verte Harcsáéhoz hasonlóan sima meccsen.

A kapitány elmondta, hogy mindkét bokszoló remekül mozgott a ringben, igaz, nehéz véleményt mondani formájukról, mivel nagyon hamar végeztek.

Az országos bajnokságot 40 klub 107 versenyzője kezdte meg Kecskeméten, ahol csütörtökön a negyeddöntőkkel folytatódik a verseny 16.00 órától a Messzi István Sportcsarnokban.