Vágólapra másolva!
Összejött az álomdöntő az Australian Openen, az első kiemelt Serena Williams és a második helyen rangsorolt Marija játssza a döntőt.

Serena Williams azzal a Madison Keysszel játszotta az elődöntőt, aki éppen a nővérét, Venust győzte le az elődöntőben. Az első szett csak rövidítésben dőlt el Williams javára, a másodikban viszont már dominált a világelső, kétszer is elvette Keys adogatását.

A 19 éves, első GS-elődöntőjét játszó Keys a saját adogatásánál hét meccspontot hárítva még életben maradt, de aztán Williams a kilencedik meccslabdát beütötte, és ezzel bejutott a döntőbe.

A másik ágon Marija Sarapova is honfitársnőjével találkozott, a tizedik kiemelt Jekatyerina Makarovával, aki összesen öt játékot fogott a két szettben. Sarapva negyedszer játszhat a melbourne-i döntőben, és a mumusa lesz az ellenfele, mivel Williams zsinórban tizenöt meccset nyert ellene, Sarapova utoljára 2004-ben tudta őt legyőzni, ami nem ma volt.

A 18-szoros GS-győztes Williams eddig ötször hódította el a trófeát az év első GS-tornáján, de 2010 óta először került itt döntőbe. Sarapova az eddigi három döntőjéből egyet nyert meg, 2008-ban Ana Ivanovicot győzte le, 2007-ben Serena Williams, 2012-ben Viktorija Azarenka bizonyult jobbnak nála.

női egyes, elődöntő:
S. Williams (amerikai, 1.) - Keys (amerikai) 7:6 (7-5), 6:2
Sarapova (orosz, 2.) - Makarova (orosz, 10.) 6:3, 6:2