Tenisz Fed-kupa: bent maradtak a magyarok

Babos Tímea, tenisz
FRANCE, Paris : Hungary's Timea Babos waits for the ball as she plays with France's Kristina Mladenovic against Germany's Anna-Lena Groenefeld and Slovakia's Katarina Srebotnik during the double's final match of the WTA Paris Open tennis tournament in Paris on February 2, 2014. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
Vágólapra másolva!
Babos Tímea ellenfele feladta a második egyes mérkőzést, ezzel a magyarok már a később szintén megnyert párosmeccs előtt legyőzték Ausztriát pénteken a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport tornáján, a budapesti Syma Csarnokban. A hazai válogatott szombaton az ötödik helyért küzdhet, de az már biztos, hogy nem kell a kiesés elkerüléséért játszania.

Jani Réka sikere után a világranglistán 93. Babos alig három percet töltött a pályán, ugyanis az osztrákok első számú teniszezője, Patricia Mayr-Achtleitner (122.) 1:0-nál jelezte, hogy nem tudja folytatni a meccset. "Nemrég beteg volt, és még nem jött helyre teljesen. Most leverte a víz, és teljesen le van gyengülve" - mondta az MTI-nek Dani Vilmos, a verseny hivatalos orvosa.

Ezzel a magyarok 2-0-ra vezettek, így a páros eredménye már nem számított. A tét nélküli páros csata 1 óra 14 percig tartott. Az első szett rövidítésben dőlt el, a másodikban aztán Babos és Bondár is remekül adogatott, s a magyar duó emellett kétszer elnyerte Sandra Klemenschits - a 32 évével a torna legidősebb résztvevője -, illetve Julia Grabner adogatását.

Babos Tímeának meg sem kellett izzadnia Forrás: AFP/Miguel Medina

Eredmény, A csoport:
Magyarország-Ausztria 2-0 - állás a második egyes után
Babos Tímea - Patricia Mayr-Achtleitner 1:0-nál Mayr-Achtleitner feladta
Jani Réka-Barbara Haas 7:5, 6:2