Volt világelső vár Babosra Dubajban

Babos Tímea, tenisz
UNITED STATES, New York : Timea Babos of Hungary returns to Roberta Vinci of Italy during their US Open 2013 women's singles match at the USTA Billie Jean King National Center August 27, 2013 in New York. AFP PHOTO/Don Emmert
Vágólapra másolva!
Babos Tímea második mérkőzését is megnyerte a selejtezőben, ezzel feljutott a 64-es főtáblára a 2,5 millió dollár összdíjazású, dubaji keménypályás női tenisztornán. Az első fordulóban a volt világelső szerb Jelena Jankovic lesz az ellenfele.

A világranglistán jelenleg 93. magyar játékos előbb az orosz Alekszandra Panovát (121.) verte 6:0, 4:6, 6:1-re, majd szombaton a cseh Katerina Siniakovánál (79.) bizonyult jobbnak 6:1, 4:6, 6:1-re.

"Rettenetesen örülök a győzelemnek. Siniakova jó játékos, előttem van a ranglistán, szép győzelmei voltak az elmúlt hónapokban. Kellemetlen ellenfél, de nagyon jó taktikát dolgoztunk ki ellene, amit végig sikerült tartanom. Ez meg is hozta a sikert. Persze nem akarok megelégedni ezzel, szeretnék még több meccset nyerni a főtáblán is!" - nyilatkozta Babos a saját honlapján.

Babos egyesben és párosban is érdekelt Dubajban Forrás: AFP/Don Emmert

A főtábla első körében a 12. helyen kiemelt, volt világelső Jelena Jankovic lesz a riválisa. A szerb teniszező jelenleg 16. a világranglistán, eddig 13 WTA- és 1 ITF-versenyt nyert egyesben.

Babos párosban is érdekelt, Kristina Mladenovic oldalán nyolcadik kiemeltként a Darija Jurak, Okszana Kalasnyikova horvát, grúz kettős ellen kezd.