Vágólapra másolva!
A hétvégén a SYMA Csarnokban rendezik meg a fedett pályás atlétikai országos bajnokságot, szombaton pedig a Puskás Ferenc Stadion edzőpályáján a téli dobó ob-t, amelyen az olimpiai bajnok Pars Krisztián is dobókörbe lép.

Spiriev Attila, a magyar szövetség (MASZ) szakmai igazgatója elmondta, hogy a fedett ob-n a teljes magyar élmezőny ott lesz, így a MASZ által meghatározott Európa-bajnoki szinteket már teljesített sportolók is. Mindez azt jelenti, hogy indul a bajnokságon a magasugró Szabó Barbara, a tavaly szabadtéren Eb-bronzérmes súlylökő Márton Anita, a 60 és 110 gáton is Eb-negyedik Baji Balázs, illetve a középtávfutó Kazi Tamás is.

A szakember mindehhez hozzátette, hogy a március elején sorra kerülő prágai kontinensviadalra ötpróbában már korábban meghívást kapott Krizsán Xénia több számban is rajtol majd, csakúgy mint legnagyobb hazai vetélytársa, Zsivoczky-Farkas Györgyi. Utóbbi eddig még nem kapott Eb-meghívót, ám a múlt heti összetett ob-n mutatott formája alapján jó eséllyel fog, miután a világ idei harmadik legjobb eredményével, 4691 ponttal lett bajnok Krizsán előtt.

Utolsó alkalom a kvalifikációra

Több atlétának azért lesz különösen fontos az országos bajnokság, mert ez az utolsó alkalom, hogy olyan eredményt produkáljanak, mellyel kivívhatják a prágai utazás jogát. Spiriev ezzel kapcsolatban az MTI-nek jelezte, hogy a szintesek mellett a szintén gátas Kiss Dániel is minden bizonnyal ott lesz a magyar csapatban, s még további három-négy fiatal atléta szerepeltetését tervezi, utóbbiakét tapasztalatszerzés céljából.

Pars Krisztián is elkezdi

A téli dobó ob-n szombaton négy számot, a női és férfi diszkoszvetést, illetve a kalapácsvetést rendezik. A Dobófészerben a szakágak legjobb hazai versenyzői kivétel nélkül dobókörbe lépnek majd. A szokásoknak megfelelően ez lesz az olimpiai bajnok és kétszeres Eb-győztes Pars Krisztián első hazai versenye az évben. A szombathelyiek sztárja már túl van egy dél-afrikai edzőtáborozáson, ahol egy versenyen 78,02 métert dobott, ami remek évkezdetnek nevezhető.

A fedettpályás országos bajnokság szombaton 15.00 órakor kezdődik, a vasárnap program pedig 13.30-tól indul. A dobó ob-t 11.30-kor a női kalapácsvetők "indítják el", Pars Krisztián pedig 14.00-kor kezd majd.