Vágólapra másolva!
A világ legeredményesebb női biatlonversenyzői nemcsak a teljesítményük miatt tartoznak a legjobbak közé. A német Miriam Gössner már levetkőzött a Playboyban, de a hírek szerint az olasz Dorothea Wierernek is tett már ajánlatot a magazin. A legtöbben viszont azt sajnálják, hogy Magdalena Neuner visszavonult. Íme néhány világsztár, akiért érdemes biatlonversenyt nézni!

2007-ben hiábavaló kísérletet tett arra a Playboy vezetése, hogy meggyőzze az akkor húszéves német Magdalena Neunert egy fotósorozat elkészítésére.

A kétszeres olimpiai bajnokként és 12-szeres világbajnokként 2012 márciusában visszavonult sportoló nem állt kötélnek, viszont arra nagyon büszke, hogy rábeszélte szobatársát, a szintén német Miriam Gössnert a vetkőzésre.

Magdalena Neuner Forrás: Ski-nordique.net

A képek láttán azt kell mondanom, igazam lett, mert esztétikusak és ízlésesek lettek” - véleményezte utólag Neuner a fotókat.

Miriam Gössner

Gössner azt követően döntött a fotózás mellett, hogy sérülés miatt lemaradt a szocsi olimpiáról. Most a szurkolók abban bíznak, hogy a csalódottság esetleg újabb elhatározást szül, az olimpiai ezüstérmes és kétszeres világbajnok ugyanis lemaradt a mostani vébéről is, a német szövetségi kapitány talált öt, nála jobb formában lévő versenyzőt is.

Miriam Gössner Forrás: Twitter

Gabriela Soukalová

A világbajnokság első női számában, a vegyes váltók versenyében a csehek négyese nyert, a nőknél Veronika Vitková mellett Gabriela Soukalová is remekelt. A 25 éves klasszis ezzel pályafutása legnagyobb sikerét érte el, a tavalyi olimpián a vegyes váltóval és a 12,5 km-es tömegrajtos versenyen csupán ezüstéremig jutott.

Gabriela Soukalová Forrás: Facebook/Gabriela Soukalová

Darja Domracsava

Jelenleg a világ egyik legjobbja a fehérorosz Darja Domracsava, aki két világbajnoki aranya, és egy vancouveri olimpiai bronza után a tavalyi olimpián három számban is tarolt. Ezek után meglepetés lenne, ha idén nem állna a dobogóra.

Darja Domracsava Forrás: Twitter

Nagyezsda Piszarjova

Készültek már jó fotók a másik fehérorosz versenyzőről, Nagyezsda Piszarjováról is, akinek eddig egy világbajnoki érme van: 2011-ben Hanti-Manszijszkban a váltóval lett harmadik.

Nagyezsda Piszarjova Forrás: Rusbiathlon.ru/

Kaisa Mäkäräinen

A finn szurkolók megbolondulnak a szőke Kaisa Mäkäräinenért, akinek eddig nem igazán jött ki a lépés a nagyobb versenyeken. A robbanékonyságáról és gyorsaságáról híres versenyző eddig háromszor álhatott világbajnoki dobogón: 2011-ben megnyerte a 10-es üldözéses versenyt, második lett a 7,5 km-es távon, a 12,5 km-en pedig harmadik volt 2012-ben.

Kaisa Mäkäräinen Forrás: Ski-nordique.net

Dorothea Wierer

Bár orosz Sports.ru portál már beharangozta a meztelenkedést, az olaszok 24 éves, ötszörös junior világbajnok, olimpiai és világbajnoki bronzérmes sílövője, Dorothea Wierer tagadja, hogy megkereste volna a Playboy.

Dorothea Wierer Forrás: Facebook/Dorothea Wierer

"Nem megyek semmilyen meztelen fotózásra" - mondta a két évvel ezelőtti vébén váltóban, a tavalyi szocsi olimpián pedig vegyes váltóban harmadik sportoló, aki tagadta azt is, hogy felkérést kapott.