Vágólapra másolva!
Egy mérkőzés erejéig visszatért a teniszpályára az argentin Gabriela Sabatini, egykori profi teniszező, az 1980-90-es évek szexszimbóluma. 

Sabatini a BNP Paribas Showdown elnevezésű gálán lépett pályára Szeles Mónika ellen a New York-i Madison Square Gardenben.

A teniszezők közös szelfivel hangoltak a meccsre Forrás: AFP/Rich Schultz


"Buliként fogom fel, a tenisz ünnepeként" - nyilatkozta az argentin teniszezőnő. "Biztos vagyok benne, hogy remek hangulatú esemény lesz, ennek ellenére nagyon izgulok."

1996-os visszavonulása óta Sabatini csak nagyon ritkán lépett pályára; 2005-ben Martina Hingis, 2009-ben pedig Martina Navratilova ellen játszott egy-egy meccset.

Sabatini négy hónappal ezelőtt kezdte meg a felkészülést Forrás: AFP/Rich Schultz


"Azért egyeztem bele a meccsbe, mert a Madison Square Garden egy egészen különleges hely, ráadásul 25 évvel ezelőtt éppen itt csaptam össze Mónikával: a WTA-döntőben vívtunk ötszettes csatát. Manapság egyébként már ritkán teniszezem, őszintén szólva nem is gondoltam volna, hogy valaha még pályára lépek, alig akarom elhinni" - mondta az esemény sajtótájékoztatóján.

Gabriela Sabatini New Yorkban Forrás: AFP/Mike Stobe


Az egykori világágelső Szeles Mónika elleni speciális, egyszettes bemutató meccset végül 8:5-re nyerte az argentin teniszező.

Sabatini legnagyobb egyéni sikere az 1990-es US Openen aratott győzelme, párosban Steffi Graffal győzedelmeskedtek 1988-ban Wimbledonban. Kétszer nyert a WTA Tour Championshipsen (1988, 1994), az 1988-as szöuli olimpián ezüstérmet szerzett egyéniben, a döntőben Graf verte meg. Összesen 18-szor jutott be Grand Slam elődöntőbe, ezek közül viszont csak hármat tudott megnyerni.

A New York-i esemény férfi mérkőzése a Roger Federer-Grigor Dimitrov összecsapás lesz.